vaginalno krvarenje nakon poroda – Pregled tema

Sljedeće smjernice će vam pomoći u određivanju ozbiljnosti svog vaginalnog krvarenja.

Kao što su promjene u trudnoći, postpartum promjene su različite za svaku ženu. By znajući što se obično događa u razdoblju poslije poroda, od vas će biti u mogućnosti identificirati problem prije.

Odmah nakon poroda, morat ćete krvavi iscjedak (lochia) iz svoje vagine. To će se pretvoriti ružičast roku od tjedan dana i postati bijela ili žućkasta nakon oko 10 dana. Lochia može trajati od 2 do 4 tjedna, a može doći i otići za oko 2 mjeseca.

Ne brinite ako prođe nekoliko krvnih ugrušaka, tako dugo dok su oni manji od loptice za golf u promjeru. Koristite jastučiće, a ne tampone, za to vrijeme. Promjena jastučić najmanje svakih četiri sata kako bi se spriječilo iritacije i infekcije.

Teška krvarenja znači da ste u prolazu ugrušaka krvi i namakanje preko vaših uobičajenih jastučića ili tampona svaki sat za 2 ili više sati. Za većinu žena, prolazeći ugrušaka krvi iz vagine i namakanje preko svojih uobičajenih jastučića ili tampona svakih sat vremena za 2 ili više sati nije normalno i smatra se teškim; Umjereno krvarenje znači da ste ispijanje više od 1 jastučić ili tampon u 3 sata; Blaga krvarenje znači da ste ispijanje manje od 1 jastučić ili tampon u više od 3 sata; Minimalno krvarenje znači “mrlja” ili nekoliko kapi krvi.

Nemojte imati spolni odnos dok se lochia je gotovo nestala. Ako je seks uzrokuje bol, pričekati nekoliko dana, jer vaše tijelo još uvijek oporavlja.