valaciklovir (oralnim putem) pravilno korištenje

Doziranje

propustili dozu

Valaciklovir najbolje radi ako se koristi unutar 48 sati nakon prvih simptoma crvenilo ili genitalni herpes (npr, bol, peckanje, ili plikovi) početi prikazivati. Za povratnih izbijanja genitalnog herpesa, valaciklovir najbolje radi ako se koristi u roku od 24 sata nakon što se simptomi se početi prikazivati.

Ako uzimate valaciklovir za liječenje vodenih kozica, najbolje je početi uzimati valaciklovira što je prije moguće nakon što se pojavi prvi znak vodenih kozica osip, obično u roku od jednog dana.

Valaciklovir se može uzeti uz obrok ili na prazan želudac.

Ako koristite oralnu suspenziju, koristite posebno označena mjernu žlicu ili drugi uređaj za mjerenje svake doze točno. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Pijte više tekućine, tako da će proći još urin dok koristite ovaj lijek. To će zadržati svoje bubrege radi dobro i spriječiti probleme s bubrezima.

Da bi se jasno svoj infekcije, uzimati valaciklovira za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se simptomi počnu jasno da se nakon nekoliko dana. Ne propustite niti doze. Međutim, ne koristite ovaj lijek češće ili na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

skladištenje

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.