valganciklovir (oralnim putem) opis i brand imena

Valganciklovir se koristi za liječenje simptoma citomegalovirusom (CMV) retinitis, infekcije u očima ljudi sa sindromom stečene imunodeficijencije (AIDS). Valganciklovir neće izliječiti ovu oka infekcije, ali to može pomoći zadržati simptome pogoršanja.

Valganciklovir je antivirusni. Da se koristi za liječenje infekcija uzrokovanih virusima. Ovaj lijek se koristi za sprečavanje CMV bolesti u bolesnika koji su primili transplantaciju organa (primjerice, srca, bubrega ili bubrega gušterače transplantacije).

Ovaj lijek može uzrokovati neke ozbiljne nuspojave, uključujući anemiju i druge krvne problema. Prije nego što započnete liječenje valganciklovir, vi i vaš liječnik bi trebao govoriti o koristi ovaj lijek će raditi kao i rizicima korištenja.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prašak za otopinu Tablet

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost valganciklovir za prevenciju CMV bolesti u transplantirani bubreg i srce djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost valganciklovir za prevenciju CMV bolesti nije utvrđena u djece transplantaciju jetre u transplantiranih bubrega djece mlađe od 4 mjeseca starosti, a srce za transplantaciju djece mlađe od 1 mjeseca starosti.

Alergije

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke valganciklovir nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne jetre, bubrega, ili srčanih problema, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju valganciklovir.

pedijatrijski

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Dojenje

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Druge zdravstvene probleme

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Doziranje

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

propustili dozu

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte mijenjati dozu ili prestati uzimati ovaj lijek bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Kada vaš opskrbu ovog lijeka je nizak, obratite se svom liječniku ili ljekarniku prije vremena. Ne dozvolite sebi da ponestane ovog lijeka.

Ovaj lijek bi trebao doći s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Važno je da uzimate ovaj lijek s hranom. Ovo je kako bi bili sigurni da je lijek potpuno apsorbira u tijelu i da će raditi ispravno.

Progutajte tabletu cjelinu. Ne razbiti, lomiti ili žvakati ga.

Budite oprezni da ne nositi slomiti ili slomljena tablete. Ako imate kontakt sa polomljenim ili zdrobljenih tableta ili mješovitog oralne tekućine, oprati kožu sa sapunom i čistom vodom. Ako je lijek dospije u oči, isperite ih s čistom vodom.

Ako koristite oralne tekućine, koristite oralni dozator koji dolazi s paketom za mjerenje svake doze točno. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Ako uzimate ganciklovira (Cytovene®) kapsule prije prelaska u valganciklovir (Valcyte®) tableta, doza lijeka se može promijeniti. Iako ovi lijekovi su oba tretirati na isti problem, oni su apsorbira drugačije od svog tijela. Provjerite jeste li razumjeli nove smjernice za Valcyte® tako da ne uzmete previše tableta.

Da biste dobili najbolje rezultate, valganciklovir mora dati za puno radno vrijeme liječenja. Također, ovaj lijek najbolje funkcionira kada postoji stalna količina u krvi. Da bi se zadržati iznos konstantan, valganciklovir mora se uzeti na redovitom rasporedu.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

skladištenje

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Spremite mješoviti oralni tekućinu u hladnjak. Ne zamrzavati. Bacite neiskorišteni lijek nakon 49 dana dolazi u zajednici-back programa kada su dostupni.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvi i urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Vi ne bi trebali zatrudnite dok uzimate ovaj lijek, a najmanje 1 mjesec nakon što ga je zaustaviti. Također, muškarci bi trebali koristiti kondom tijekom liječenja ovim lijekom, a najmanje 90 dana nakon što je liječenje završeno. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Ako planirate imati djecu, posavjetujte se sa svojim liječnikom prije korištenja ovog lijeka. Neki muškarci i žene koriste ovaj lijek su postali neplodni (ne mogu imati djecu).

Valganciklovir može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Ovaj lijek može izazvati zatajenje bubrega, osobito u starijih bolesnika s bubrežnim problemima. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate sljedeće simptome: uznemirenost, koma, zbunjenost, smanjena urina, depresiju, vrtoglavicu, glavobolju, neprijateljstvo, razdražljivost, letargiju, trzanje mišića, mučninu, brz dobitak na težini, napadaje, stupor, ili oticanje lica, gležnjeva ili ruku.

Ovaj lijek može izazvati zbunjenost, konvulzije, vrtoglavicu, pospanost ili problema u kontroli pokreta. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili nisu na oprezu.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.