vankomicin (oralnim putem) opis i brand imena

Vankomicin, kada se uzimaju na usta, koristi se za liječenje Clostridium difficile povezana proljev (koji se nazivaju i C razl). C razl je vrsta bakterija koje uzrokuju tešku dijareju. Oralni vankomicin se također koristi za liječenje enterokolitis uzrokovan određenim bakterijama (na primjer, Staphylococcus aureus).

Vankomicin pripada obitelji lijekova koji se nazivaju antibiotici. Djeluje tako što ubija bakterije ili sprječavanje njihovog rasta. To neće raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi do učinaka vankomicin u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prašak za suspenzije, kapsula, prašak za otopinu

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost vankomicin u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne problema s bubrezima, što može zahtijevati oprez ili prilagodbu doze za pacijente koji primaju vankomicin.

Alergije

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

pedijatrijski

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

gerijatrijske

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ostale interakcije

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

Druge zdravstvene probleme

Ako koristite oralne tekućine

Doziranje

Nastavite koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Spremite oralni tekućinu u hladnjak, jer toplina će uzrokovati ovaj lijek razbiti.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak tijekom i nakon tretmana. Ovo je kako bi bili sigurni da je kolitis je brišu se u potpunosti. Krv, urin, a testove sluha mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate sljedeće simptome tijekom i nakon liječenja ovim lijekom: krv u urinu, promjene u učestalosti mokrenja ili količine mokraće, poteškoće s disanjem, mučnina ili povraćanje, oticanje stopala ili niže noge, ili slabost.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate iznenadni pad sluha ili gubitak sluha, koji može biti u pratnji vrtoglavice i zujanje u ušima. Obavijestite svog liječnika ako imate vrtoglavicu ili nepromišljenost, osjećaj stalnom pokretu prema sebi ili okolici, ili osjećaj vrtnje. To mogu biti simptomi oštećenja sluha ili osjećaj za ravnotežu.

Ako vaš liječnik narudžbe kolestiramin ili kolestipol za svoj kolitis, ne uzeti vankomicin usta roku od 3 do 4 sata od uzimanja bilo koji od ovih lijekova. Na taj način može zadržati vankomicin ispravan rad.

propustili dozu

Ako uzimate ovaj lijek za proljev uzrokovan drugim antibioticima, ne uzeti bilo koji drugi proljev lijek bez konzultacije sa svojim liječnikom. Ostali lijekovi za proljev može učiniti vaš proljev gore ili ga traje duže.

skladištenje

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.