varfarin (intravenski put)

RAT-daleko-u

Varfarin može uzrokovati veliku ili fatalno krvarenje. Redovito praćenje INR treba provesti na svim liječenih bolesnika. Droga, promjene u prehrani, i drugi čimbenici utječu na razinu INR postižu s varfarinom natrij terapije. Uputite pacijente o mjerama prevencije kako bi se smanjila opasnost od krvarenja i prijaviti znakove i simptome krvarenja.

U SAD

Dostupni oblici doze

Terapijski Klasa: Antikoagulaciisko

Kemijski Klasa: kumarin (klase)

Varfarin injekcija je antikoagulans. To se koristi za smanjenje sposobnost zgrušavanja krvi i spriječiti štetne ugrušaka od formiranja u krvnim žilama. Često se koristi u prevenciji ili liječenju duboke venske tromboze, stanje u kojem štetne krvni ugrušci se formira u krvnim žilama nogu. Ovi krvni ugrušci mogu putovati u pluća i uzrokuju stanje koje se naziva plućna embolija. Varfarin se koristi u prevenciji ili liječenju krvnih ugrušaka koji uzrokuju određenim uvjetima srca ili na otvorenom srcu operacije. Može se koristiti i nakon srčanog udara kako bi se spriječilo stvaranje krvnih ugrušaka od formiranja. Iako to neće otopiti krvne ugruške koji su već formirane, varfarin može zadržati ugrušaka iz postaje veći i uzrokuju ozbiljnije probleme.

varfarin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za varfarinom, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na varfarin ili druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke varfarina injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost varfarinom injekcije u starijih osoba. Međutim, stariji bolesnici mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi, posebno onih koji su na rizik od krvarenja.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate varfarin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje varfarin s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći varfarin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Korištenje varfarin s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje varfarin s bilo što od sljedećeg se obično ne preporučuje, ali može biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite varfarin, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Korištenje varfarin s bilo koje od sljedećeg može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite varfarin, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje varfarina. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati varfarin. varfarin se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Vaš liječnik će vas samo dati nekoliko doza varfarina, a onda može preći na oralni lijek koji djeluje na isti način. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi toga, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Pažljivo slijedite upute liječnika o bilo kojem posebnu prehranu. varfarin najbolje funkcionira kada jedete otprilike istu količinu vitamina K u hranu svaki dan. Obavijestite svog liječnika prije nego promjenu prehrane. Izbjegavajte velike promjene u koliko vitamina K jedete. Neke namirnice koje imaju visoku količinu vitamina K su šparoge, brokula, prokulice, kupus, zeleno lisnato povrće (kao što su kelj, repa, senf zelje, špinat i salata zelje), šljive, rabarbara, i određenih biljnih ulja ( kao što je sojino ulje i canola ulje).

Nemojte piti alkohol dok primate varfarin. Također izbjegavajte pijenje soka od brusnice ili jesti brusnice.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete da vidi je li lijek djeluje ispravno. Krvni testovi, kao što INR, potrebno je provjeriti za pravilno doziranje i neželjenih nuspojava. Pazite da sve obveze.

Korištenje varfarin dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Nemojte prestati uzimati bilo koji od vaših lijekova ili pokrenuti bilo koji novi recept ili over-the-counter (OTC) lijekovi osim ako su o tome sa svojim liječnikom. Držite popis lijekova s ​​vama u sve vrijeme. To uključuje recept lijekove, neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Nemojte uzimati druge lijekove koji sadrže i varfarin. Korištenje previše varfarin može uzrokovati ozbiljne probleme krvarenje.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira li zna da koristite varfarin. Možda ćete morati prestati uzimati varfarinom nekoliko dana prije operacije ili medicinskih ispitivanja.

Provjerite sa svojim liječnikom ako počnete da imaju proljev, groznica, ili bilo kakve znakove infekcije.

varfarin može uzrokovati nekrozu kože ili gangrene. Nazovite svog liječnika odmah ako imate bol, promjene boje ili promjenu temperature na bilo kojem području vašeg tijela. Također, nazovite svog liječnika odmah ako imate bolove u nožnim prstima i oni izgledaju ljubičaste ili tamne boje. To mogu biti znakovi ozbiljnih medicinskih problema.

varfarin mogu povećati svoje šanse za krvarenje. Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako primijetite bilo neuobičajeno krvarenje ili modrice; crna, čekaj stolice; krv u urinu ili stolice; ili odrediti crvene mrlje na koži. Izbjegavajte branje nos. Ako trebate puhati nos, dići ga nježno.

Budite oprezni prilikom korištenja regularna četkicu za zube, zubni konac, ili čačkalicu. Vaš liječnik, zubar, ili medicinska sestra može preporučiti i druge načine za čišćenje zubi i zubnog mesa. Provjerite sa svojim liječnikom prije nego što bilo dentalnu rad.

Budite oprezni da se ne rezati kada koristite oštre predmete, kao što je brijač ili rukama i nogama šikare. Izbjegavajte kontakt sport ili druge situacije u kojima bi moglo doći do modrica ili ozljeda.

Preporučuje se da nosite identifikaciju kojoj piše da koristite varfarin. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi kakvu identifikaciju nositi, provjerite sa svojim liječnikom.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.