Vaš vodič za prenatalnih vitamina

Prije nego što ukrasite dječju sobu, izabrati ime ili test voziti kolica, jedna stavka bi trebala porasti na vrhu do-do lista: Uzmi dnevni prenatalna vitamin.

“U idealnom slučaju, ne bi ga početi uzimati prije nego što zatrudnite za podešavanje svoje tijelo s određenim vitaminima i mineralima koji ti i beba trebaju imati zdravu trudnoću”, kaže Ashlesha Dayal, MD, izvanredni profesor opstetricije i ginekologije te zdravlja žena na Albert Einstein College of medicine / Montefiore Medical Center.

Od polovice trudnoća neplanirana, redoviti Prenatalni vitamini bi se osiguralo da ste dobili one hranjive tvari, čak i prije nego što ste saznali da ste očekivali.

Ako već znate da ste trudni, prije ćete početi da se prenatalna vitamin, to bolje. Čak i ako jedete pravu, oni su još uvijek dobra ideja.

“Postoji nekoliko vitamina i minerala da trudnice trebaju više nego obično možete dobiti od same zdrave prehrane”, kaže Dayal.

Konkretno, trebate ove 4 hranjive tvari.

Koliko vam je potrebno: 600 mikrograma dnevno

Zašto vam je potrebna: Folna kiselina pomaže svoje bebe mozak i živčani sustav razvije, što će se dogoditi na početku trudnoće. I to sprečava neke urođene defekte.

Možete ga pronaći u: tamnozeleno lisnato povrće, orašasti plodovi, grah, grašak, i hranu obogaćenu folnom kiselinom, kao što su kruh, žitarice, brašno, tjestenina, i riža. Ali uzeti vitamin samo u slučaju.

Koliko vam je potrebno: 27 miligrama dnevno

Zašto vam je potrebna: Željezo pomaže svoje tijelo držati korak s povećanjem krvi koja se događa kada ste u drugom stanju.

Možete ga pronaći u: bijeli grah, leća, špinat, govedina, indijski oraščić, piletinu i željezo-utvrđenog namirnica kao što su kruh i žitarice.

Koliko vam je potrebno: 1,000 miligrama dnevno

Zašto vam je potrebna: Kalcij je presudno kako bi se vaše bebe kosti razvijaju. Vaša beba će privući kalcij iz vlastitih kostiju, ako ne dobivaju dovoljno. To možete staviti na rizik od gubitka koštane mase i pauze.

Možete ga pronaći u: mlijeko, jogurt, sir, i namirnice obogaćene kalcijem kao što su tofu i žitarica.

Walgreens će donirati 1% sudjeluju prodaje proizvoda na malo preko 12/31/17 u vitamin Anđela.