Vektor biologija predstavljena istraživanja

Brz, isplativ alat za genetske analize o Aedes aegypti Mosquito

Identificiranje Sex Određivanje gena u Aedes aegypti komaraca

Aedes aegypti komaraca prenosi denga groznice, Chikungunya i žuta groznica virusa, uzročnika bolesti koje utječu na milijune ljudi svake godine. Proučavajući genetski sastav ovog komarca može pomoći istraživačima obilježavaju svoju evolucijsku povijest, odrediti svoja obrazaca geografske distribucije i učiti kako se to prenosi bolest. Nažalost, genetičke studije Ae. aegypti su izazov, budući da složenost njegovog genoma. Da bi se to riješiti, theernment podržan znanstvenici razvili jednog nukleotida polimorfizma (SNP) čip. Ovaj alat otkriva male varijacije u DNK zove SNP, koji se mogu razlikovati populacija komaraca širom svijeta. Ovaj čip može identificirati 50.000 SNP lokacija, te je stoga moćan alat za proučavanje varijacija tijekom genoma A. aegypti komarca.

Važno je, istraživači su podijelili podatke generirane kroz ovaj studij u javnoj bazi podataka i potaknuti i druge istraživače da učine isto. Kao što je ovaj čip i dalje će se koristiti za razne istraživačke studije, istraživači očekuju da će broj SNP će rasti i čip može naknadno biti poboljšana. Kontinuiranim dodavanje podataka u javnoj domeni, ovaj zajednički resurs pomoći će istražiteljima s novim istraživanjima, tijekom pregledavanja geografsko širenje populacija komaraca za bolje razumijevanje genetske osnove prijenosa zarazne bolesti.

Ostalo Istaknuti Istraživanja

Referenca: Evans BR et al. Višenamjenski, visoke propusnost jednosobni nukleotida Polimorfizam Chip za Denga i žuta groznica Mosquito, Aedes aegypti. G3 (Bethesda). 2015 26. veljače; 5 (5): 711-8. doi: 10,1534 / g3.114.016196.

theernment podržan istraživači na sveučilištu Virginia Tech Fralin Life Science Institute su identificirali gen nazvan Nix, koji određuje da li Aedes aegypti komarci razvije u mužjaka ili ženki. Ovaj proces je poznat kao određivanje spola. Samo ženski komarci grizu ljude, jer oni trebaju krv za razvoj jaja. Kad ženska A. aegypti komarci grizu, oni također mogu prenositi zarazne uzročnika bolesti, kao što su denga, žuta groznica i Chikungunya virusa. Identifikacija gena Nix je značajan po tome što bi moglo dovesti do novih strategija za kontrolu vektor.

Istraživači ubrizgali gen Nix u komaraca embrija i otkrili da više od dvije trećine žena komaraca razvio muški spolni organ. Kada su uklonili gen Nix, muški komarci razvila ženske genitalije. Iako je potrebno više istraživanja na tom području, dobiveni rezultati mogu dovesti do novih metoda smanjenja A. aegypti ženske populacije u područjima gdje je prijenos bolesti je visoka, što je znatno poboljšanje javnog zdravlja.

Referenca: Dvorana AB i sur. Faktor muško-utvrđivanje u komarac Aedes aegypti. Znanost, 2015 12. lipnja; 348 (6240): 1268-1270. doi: 10,1126 / science.aaa2850. Epub 2015 21. svibnja.

Ciljanje komarac osjećaj mirisa ()

Liječenje cijela sela sa zajedničkim protiv parazita lijek mogao pomoći u borbi protiv malarije -August 2011

Mosquito mikrornk Neophodan za metabolizam i reprodukciju, theernment Grantsa Nađi -February 2011

Malarija prenose Mosquito Je imunološka memorija, theernment studija sugerira -September 2010