veripred 20

Koristi za Veripred 20

Terapijski Klasa: endokrini-Metabolički agent

Farmakološka Klasa: nadbubrežne glukokortikoida

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost prednizolon u djece. Međutim, pedijatrijski bolesnici imaju veću vjerojatnost da imaju sporiji rast i kosti probleme ako prednizolon se koristi za dugo vremena. Preporučene doze ne smiju se prekoračiti, a pacijent treba pažljivo pratiti tijekom liječenja.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost prednizolon u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne bubrega i koštane probleme koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za starije pacijente koji su primali prednizolon.

Prije Korištenje Veripred 20

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže prednizolon. To ne može biti specifični za Veripred 20. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za neželjenih učinaka.

Ovaj lijek dolazi s pacijenta upute umetkom. Pročitajte i slijedite upute u umetka pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ovaj lijek treba uzeti s hranom kako bi se izbjegle iritacije želuca.

Izmjerite oralni tekućina sa posebnim oralnog štrcaljki koja dolazi s paketom. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Ako koristite ovaj lijek za dugo vremena, ne naglo prestati koristiti ga bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Možda ćete morati da se polako smanji dozu prije nego što ga može zaustaviti u potpunosti.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Pravilna uporaba prednizolon

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako će se uzimati ovaj lijek za dugo vremena, vrlo je važno da Vaš liječnik provjeriti u redovitim posjetima bilo kakvih neželjenih učinaka koje mogu biti uzrokovane ovim lijekom. Krvi ili urina mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Korištenje previše ovog lijeka ili ga koristi za dugo vremena može povećati rizik od imaju problema nadbubrežne žlijezde. Razgovarajte sa svojim liječnikom odmah, ako imate više od jedne od ovih simptoma dok koristite ovaj lijek: zamagljen vid, vrtoglavica ili nesvjestica, brz, nepravilan ili bombardovanje otkucaja srca, povećana žeđ ili mokrenje, razdražljivost, ili neuobičajen umor ili slabost ,

Ovaj lijek može uzrokovati da biste dobili više infekcija nego inače. Izbjegavajte ljude koji su bolesni ili imaju infekcije i operite ruke često. Ako ste izloženi vodene kozice ili ospice, obavijestite svog liječnika odmah. Ako počnete da imaju povišenu temperaturu, zimice, grlobolja, ili bilo koji drugi znak infekcije, nazovite svog liječnika odmah.

Ovaj lijek može uzrokovati promjene u raspoloženju ili ponašanju za neke pacijente. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate depresiju, promjene raspoloženja, lažni ili neobičan osjećaj ugode, problema sa spavanjem ili promjene osobnosti, dok uzimate ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati stanjivanje kostiju (osteoporoza) ili spori rast u djece, ako se koristi za dugo vremena. Obavijestite svog liječnika ako imate bilo kakvih bol u kostima ili ako imaju povećan rizik od osteoporoze. Ako vaše dijete koristi ovaj lijek, obavijestite liječnika ako mislite da vaše dijete ne raste kako treba.

Mjere opreza tijekom korištenja Veripred 20

Ako koristite ovaj lijek za dugo vremena, obavijestite svog liječnika o bilo extra stresa ili anksioznosti u svom životu, uključujući i druge zdravstvene probleme i emocionalnog stresa. Vaš doza ovog lijeka, možda ćete morati mijenjati za kratko vrijeme dok imate dodatni stres.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako zamagljen vid, teškoće u čitanju, ili bilo koje druge promjene vida javlja tijekom ili nakon tretmana. Vaš liječnik svibanj želite da se vaše oči provjereni od strane oftalmologa (oka liječnika).

Dok se liječite s prednizolon, nemaju nikakve vakcine (cjepivima) bez vašeg liječnika odobrenje. Prednizolon može smanjiti otpornost organizma i cjepivo možda neće raditi kao dobro ili možda dobiti infekciju cjepivo je značilo da se spriječi. Osim toga, ne treba se oko drugih osoba koje žive u kućanstvu koji primaju žive virusna cjepiva, jer postoji mogućnost da bi mogao prenijeti virus na vas. Neki primjeri živih cjepiva su ospice, zaušnjaci, influence (nosna cjepivo protiv gripe), poliovirus (oralni oblik), rotavirus, i rubeole. Ne doći blizu njih i ne ostaju u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih testova kože.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Veripred 20 nuspojave

Veripred 20 (prednizolon)

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Upalna stanja prednizon, deksametazon, metilprednisolon, hidrokortizona, betametazona

Astma, akutni albuterol, Ventolin, deksametazon, ProAir HFA, metilprednisolon, hidrokortizon

Bronhioplućnu displaziju flutikazon, deksametazon, prednizolon, Decadron, Flovent

Dermatitis flutikazon aktualna, triamcinolon tematska, hidrokortizon, prednizolon tematska, doksepin aktualna

 ili se priključiti Veripred 20 grupu za podršku za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.