vesanoid

Bolesnici s akutnom promijclocitnu leukemiju (APL) može imati ozbiljne nuspojave tretionina uključujući kiselina-APL (RA-APL) sindrom rctinoic karakterizira groznica, dispneja, akutni respiratorni distres, debljanje, radioloških plućne infiltrata, pleuralni i perikardni izljev, edem, i jetre, bubrega, te zatajenje više organa. Visoke doze steroida s obzirom na prvi sumnje na RA-APL sindroma pojavljuju se smanjiti morbiditet i mortalitet. Pacijenti također mogu razviti brzo razvija leukocitozu za vrijeme terapije, što može dovesti do povećanog rizika od opasnih po život komplikacija. Postoji velika opasnost da se ozbiljno deformiran dijete će rezultirati ako tretinoin se primjenjuje tijekom trudnoće. Ispitivanje Trudnoća je potrebno prije početka liječenja u žena generativne dobi, a pacijent mora biti upućen u potrebi da se koriste dva pouzdana oblika kontracepcije istovremeno tijekom terapije, a za 1 mjesec dana nakon prekida terapije. Ispitivanje Trudnoća i kontracepcija savjetovanje treba ponoviti mjesečno tijekom razdoblja tretinoin liječenja.

Koristi za Vesanoid

Terapijski Klasa: sredstvo protiv tumora

Kemijski Klasa: retinoid

Tretinoin ima nuspojave koje mogu biti vrlo ozbiljne. Budite sigurni da ste razgovarati sa svojim liječnikom dobro koje je ovaj lijek može učiniti, kao i rizika uzimanja.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Studije u ograničenom broju djece u dobi od 1 do 16 godina pokazala su da djeca mogu biti posebno osjetljivi na učinke ovog lijeka, a može biti i više nego vjerojatno odrasli doživjeti teške glavobolje i neke druge nuspojave tijekom liječenja.

Prije Korištenje Vesanoid

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje tretionina u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Vrlo je važno da se tretinoin samo kao režiji svog liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako je skoro vrijeme za sljedeću dozu, provjerite sa svojim liječnikom kako bi saznali koliko je lijek da se za sljedeću dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Vaš liječnik treba provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Tretinoin izaziva groznicu, glavobolju, umor i slabost u većini ljudi koji ga uzimaju. Vrlo je važno da nastavite uzimati lijek, čak i ako se čini da se osjećate loše. Vaš zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti predložiti načine kako smanjiti neke od tih učinaka. Međutim, ako se razviju vrlo jake glavobolje ili glavobolju koja se javlja zajedno s mučninom, povraćanje, ili probleme s vidom, provjerite sa svojim liječnikom odmah.

Tretinoin ponekad uzrokuje tešku reakciju koja utječe na pluća u početku, ali kasnije može proširiti i na druge dijelove tijela. Znakovi ove reakcije uključuju probleme s disanjem, bol u kostima, bol u prsima, i groznicu. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako bilo koji od ovih učinaka se javljaju tijekom liječenja.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Pravilna uporaba Vesanoid

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

Mjere opreza tijekom korištenja Vesanoid

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Akutna promijclocitnu leukemiju tretinoin, Trisenox, arsen trioksid

Vesanoid nuspojave

Vesanoid (tretinoin)