vfend usmeni

Terapijski Klasa: Antimikotsko

Koristi za Vfend

Kemijski Klasa: triazol

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke vorikonazol u djece mlađe od 12 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost vorikonazol u starijih osoba.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Prije Korištenje Vfend

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih pitanja.

To je najbolje da se ovaj lijek najmanje jedan sat prije ili 1 sat nakon obroka.

Protresti oralni tekući dobro prije svake uporabe. Koristite oralni dozator koji dolazi s paketom za mjerenje doze. Isperite oralni dozator vodom nakon svake uporabe.

Nastavite koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Pravilna uporaba Vfend

Ne čuvati u hladnjaku ili zamrznuti mješoviti suspenziju. Miješani suspenzija treba držati na sobnoj temperaturi, a koristi se u roku od 14 dana.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti napredak za vas ili vaše dijete na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek djeluje. Krvni testovi će biti potrebna za provjeru neželjenih učinaka.

Ako vas ili vašeg djeteta simptomi ne poboljšaju, ili ako oni postanu još gore, provjerite sa svojim liječnikom. Možda ćete morati uzimati ovaj lijek za nekoliko mjeseci prije nego što je vaš infekcija dobiva bolje.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Vi ili Vaše dijete ne bi trebalo koristiti astemizol (Hismanal®), barbiturati (poput fenobarbitala ili Luminal®), karbamazepin (Tegretol®), cisaprida (Propulsid®), efavirenz (Sustiva®), ergot lijekova (kao što su dihidroergotamin, ergotamin, Cafergot®, Ergomar® ili Wigraine®), pimozid (Orap®), kinidin (Quinaglute®), rifabutin (Mycobutin®), rifampin (Rifadin®, Rimactane®), ritonavir (Norvir®), sirolimus (Rapamune®), gospina trava ili terfenadin (Seldane®). Korištenje bilo kojeg od njih, zajedno s ovim lijekom može povećati šanse neželjenih učinaka.

Ovaj lijek može uzrokovati probleme s vidom. Izbjegavajte vožnju (osobito noću), strojevima, ili rade bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako se ne vidi dobro. Nazovite svog liječnika ako Vi ili Vaše dijete imate bilo kakve vizije promjene ili ako svjetlila zamarati oči.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bolove ili osjetljivost u gornjem dijelu trbuha, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, neuobičajen umor ili slabost, ili žutim očima ili kožom. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Obratite se svom liječniku odmah ako Vi ili Vaše dijete imate bilo kakve promjene u svoj srčani ritam. Možda ćete osjetiti vrtoglavicu ili slab, ili možete imati brz, udaranje, ili neujednačena srca. Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako ste vi ili netko u vašoj obitelji nikada nije imao ritam problema sa srcem, kao što produljenja QT intervala.

Mjere opreza tijekom korištenja Vfend

Ovaj lijek može učiniti vašu kožu više osjetljiv na sunčevu svjetlost. Koristite krema za sunčanje kad ste na otvorenom. Izbjegavajte solarij i solarij.

Ozbiljne kožne reakcije mogu se pojaviti tijekom liječenja ovim lijekom. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate mjehura, piling, opuštenu kožu, crvene kožne lezije, teške akne ili osip na koži, čireve ili čireva na koži, ili vrućica ili zimica dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati bol u kostima, kada se koristi za dugo vremensko razdoblje. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate bol u kostima dok koristite ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Vfend nuspojave

Vfend (vorikonazol)

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Aspergiloza, Invazivne itrakonazol, amfotericin b, vorikonazol, Amphocin, Sporanox, kaspofungina

Gljivične infekcije, unutarnju i distribuiran flukonazol, Diflucan, vorikonazol

Candidemia flukonazol, Diflucan, itrakonazol, amfotericin b, vorikonazol, Amphocin

Blastomikoza flukonazol, ketokonazol, Diflucan, itrakonazol, Nizoral, amfotericin b