vibramycin hiklat

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za Vibramycin hiklat

Kemijski Klasa: tetraciklin (klase)

Doksiciklin retard tablete i tablete također se koriste kako bi se spriječilo malarije i liječiti antraksa infekcije nakon mogućeg izlaganja i druge probleme kao što određuje liječnik.

Doksiciklin pripada klasi lijekova poznatih kao tetraciklinskih antibiotika. Djeluje tako što ubija bakterije ili sprječavanje njihovog rasta. Međutim, ovaj lijek neće raditi za prehlade, gripe ili drugih virusnih infekcija.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Doksiciklin može izazvati trajno promjene boje zuba i usporiti rast kostiju. Ovaj lijek se ne smije davati djeci od 8 godina i mlađe (osim za liječenje izlaganja inhalaciju bedrenice), osim u režiji djeteta liječniku.

Prije Korištenje Vibramycin hiklat

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost doksiciklin u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati bubrega, jetre ili srčanih problema koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju doksiciklin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže doksiciklin. To ne može biti specifična za Vibramycin hiklat. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek točno prema uputama liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ovaj lijek dolazi s uputama za bolesnika. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ako koristite tablete s odgođenim oslobađanjem ili tablete

Progutati kapsule cjelinu. Ne razbiti, lomiti, žvakati, ili ga otvoriti.

Protresti oralni tekući dobro samo prije svake uporabe. Mjera dozu s izrazitom mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa.

Pijte puno tekućine kako bi izbjegli iritaciju grla i ulceracija.

Ako koristite ovaj lijek kako bi se spriječilo malarije tijekom putovanja, početi uzimati lijek 1 ili 2 dana prije putovanja. Uzmite lijek svaki dan za vrijeme putovanja i nastaviti ga uzimati za 4 tjedna nakon što se vrate. Međutim, ne koristite lijek duže od 4 mjeseca.

Ako koristite Za Oracea ™ odgođenim oslobađanjem kapsula

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način.

Pravilno korištenje doksiciklina

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzimati ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako se početi osjećati bolje nakon nekoliko dana. Ako prestanete uzimati ovaj lijek prerano, simptomi bolesti se mogu vratiti.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Mjere opreza Dok putem Vibramycin hiklat

Ako se simptomi ne poboljšaju u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Koristeći ovaj lijek, dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite ovaj lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Ovaj lijek može potamniti boju svoje kože, noktiju, oči, zubi, zubnog mesa, ili ožiljaka. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako imate bilo kakvih problema.

Doksiciklin može izazvati proljev, au nekim slučajevima to može biti teška. To se može dogoditi 2 ili više mjeseci nakon prestanka uzimanja ovog lijeka. Ne uzimajte nikakve lijekove za liječenje proljeva bez konzultacije sa svojim liječnikom. Proljev lijekovi mogu napraviti proljev gore ili ga traje duže. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome ili ako blagi proljev nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

kontracepcijske pilule (koji sadrži estrogen) možda neće ispravno raditi dok koristite doksiciklina. Kako bi se spriječilo dobivanje trudna, koristiti i druge oblike kontracepcije. To su kondomi, dijafragme ili kontracepcijske pjene ili žele.

Doksiciklin može uzrokovati vaša koža biti više osjetljiv na sunčevu svjetlost, nego što je normalno. Izlaganje suncu, čak i za kratko vrijeme, može uzrokovati kožni osip, svrbež, crvenilo ili druge promjene boje kože, ili ozbiljne opekline. Kada počnete uzimati ovaj lijek

Ako imate ozbiljnu reakciju od sunca, provjerite sa svojim liječnikom.

Vibramycin hiklat nuspojave

doksiciklin

Ovaj lijek može uzrokovati intrakranijskog tlaka. To je više vjerojatno da će se pojaviti u žena reproduktivne dobi koji su pretili ili imaju povijest intrakranijskog tlaka. Obavijestite svog liječnika odmah ako imate glavobolju, zamagljen vid, ili promjene vida.

Odmah se javite liječniku ako se pojavi vrućica, osip, bol u zglobovima ili umor. To mogu biti simptomi autoimune sindrom u kojem se tijelo napada.

Vi ne bi trebali uzeti antacidi koji sadrže aluminij, kalcij ili magnezij, ili bilo koji proizvod koji sadrži željezo, kao što su vitamin ili mineralnih dodataka.

Ako koristite ovaj lijek kako bi se spriječilo malarije, poduzeti dodatne njege ne bi ugriza komaraca. Koristite zaštitnu odjeću, komarac mrežicu ili ekrana, te sredstvo protiv ugriza insekata.

Prije imate bilo kakve medicinske testove, recite liječniku zadužen da uzimate ovaj lijek. Rezultati nekih testova može utjecati na ovaj lijek.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Gornjih dišnih puteva infekcije amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, Augmentin, cefaleksin, Bactrim

Klamidijska infekcija amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, levaquin, levofloksacin, Zithromax

Lyme bolest doksiciklin, ceftriakson, eritromicin, cefuroksim, Rocephin, Ceftin

Bakterijske infekcije ciprofloksacin, amoksicilin, doksiciklin, azitromicin, metronidazol, Augmentin