vigamox

Terapijski Klasa: Antibiotik

Koristi za Vigamox

Kemijski Klasa: fluorokinolona

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Moxeza ™ u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 4 mjeseca starosti.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Moxeza ™ u starijih osoba.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prije Korištenje Vigamox

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže moksifloksacin. To ne može biti specifična za Vigamox. Molimo pročitajte pažljivo.

Vaš liječnik će vam reći koliko ovog lijeka koristiti i koliko često. Nemojte koristiti više lijekova i češće nego što vam liječnik ne kaže da ga koristiti. Ovaj lijek nije za dugotrajnu upotrebu.

Za korištenje kapi za oči

Da bi se jasno svoj infekciju oka u potpunosti, dalje koristiti ovaj lijek za puno radno vrijeme liječenja, čak i ako su vaši simptomi su nestali, pa čak i ako se osjećate bolje nakon prvih nekoliko doza. Vaš infekcija ne može razjasniti ako prestanete upotrebljavati lijek prerano. Ne propustite niti doze.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, primjenjuju se u najkraćem mogućem roku. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Ako ti je pak oko infekcija ne popravi u roku od nekoliko dana, ili ako se pogoršaju, provjerite sa svojim liječnikom.

Prestanite koristiti ovaj lijek i obratite se svom liječniku odmah ako imate bilo koji od sljedećih simptoma: kašalj, otežano s gutanjem, vrtoglavica, brzo kucanje srca, osip, svrbež, otečenost ili oticanje očnih kapaka, ili oko očiju, lica, usana, ili jezika; kratkoća daha, kožni osip; stezanje u prsima, neuobičajen umor ili slabost ili hripanje. To mogu biti simptomi ozbiljne alergijske reakcije.

Ne nosite kontaktne leće dok koristite ovaj lijek kako bi se izbjegle daljnje iritacije oka.

Pravilno korištenje moksifloksacina

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Mjere opreza tijekom korištenja Vigamox

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Konjunktivitis, bakterijske ciprofloksacin Očna, azitromicin oko, levofloksacin Očna, eritromicin Očna, gentamicin Očna, tobramicin Očna, moksifloksacin Očna, bacitracin Očna, TobraDex, Maxitrol, Polytrim, Ciloxan, Besivance, Ocuflox, gatifloksacin Očna, Tobrex, Azasite, Gentak, Blephamide, Zylet, Moxeza, Zymar, Neo-Poly-Dex

Vigamox nuspojave

Vigamox (moksifloksacin oftalmoloških)