vinorelbin (intravenski) opis i brand imena

Vinorclbin pripada općoj skupini lijekova poznatih kao antineoplastici. To se koristi za liječenje nekih vrsta raka pluća. Može se koristiti i za liječenje drugih vrsta raka, kao što je određeno od strane liječnika.

Vinorelbin ometa rast stanica raka, koje su na kraju uništena. Budući da je rast normalnih stanica također može utjecati vinorelbina, drugi efekti će se dogoditi. Neki od njih mogu biti ozbiljna i treba javiti svom liječniku. Ostali učinci, kao što su gubitak kose, ne može biti ozbiljan, ali može izazvati zabrinutost. Neki učinci se ne može dogoditi dok se ne mjeseci ili godina nakon što se koristi u medicini.

Prije nego što započnete liječenje vinorelbina, vi i vaš liječnik bi trebao govoriti o dobru ovaj lijek će raditi kao i rizicima korištenja.

Vinorclbin treba primijeniti samo ili pod neposrednim nadzorom liječnika.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako se to uporaba nije uključen u označavanje proizvoda, vinorelbin koristi u nekih bolesnika sa slijedećim medicinskim stanjem

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Riješenje

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Alergije

Nema specifične informacije uspoređuju korištenje vinorelbina u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama. nije utvrđena sigurnost i djelotvornost vinorelbina u djece.

pedijatrijski

Vinorclbin je studirao u starijih osoba. Iako su pacijenti stariji od 65 godina pokazuje blagi porast nuspojava u usporedbi s bolesnicima mlađim od 65 godina, ukupna sigurnost i učinkovitost vinorelbina ne razlikuju za starije osobe.

gerijatrijske

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Ostale interakcije

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Druge zdravstvene probleme

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Doziranje

Vinorclbin ponekad se daje zajedno s nekim drugim lijekovima. Ako koristite kombinaciju lijekova, važno je da ste primili svaki u svoje vrijeme. Ako uzimate neki od ovih lijekova na usta, pitajte svog liječnika stručnjaka koji će vam pomoći planirati način kako ih odvesti u pravo vrijeme.

Dok primate vinorelbin, vaš liječnik svibanj želite piti više tekućine, tako da ćete mokrenje. To će pomoći spriječiti probleme s bubrezima i zadržati svoje bubrege radi dobro.

Ovaj lijek često uzrokuje mučninu i povraćanje. Međutim, vrlo je važno da nastavite da ga prime, čak i ako se početi osjećati loše. Pitajte svog zdravstvenog radnika za načinima da se smanje te učinke.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak na redovite posjete kako bi bili sigurni da je ovaj lijek radi ispravno, a za provjeru neželjenih učinaka.

Dok se liječite s vinorelbina, a nakon što prestanete liječenje s njim, nemam vakcine (cijepljenje) bez vašeg liječnika odobrenje. Vinorclbin može smanjiti otpornost organizma, a postoji šansa da bi mogli dobiti infekciju cijepljenje je značilo da se spriječi. Osim toga, druge osobe koje žive u vašem kućanstvu ne bi trebali uzimati oralni poliovirus cjepivo, jer postoji mogućnost da bi mogli proći poliovirus na vas. Također, izbjegavajte osobe koje su poduzete u oralnom poliovirus cjepivo u posljednjih nekoliko mjeseci. Nemojte se blizu njih, a ne ostati u istoj prostoriji s njima za vrlo dugo. Ako ne možete uzeti ove mjere opreza, te bi trebao uzeti u obzir nosio zaštitnu masku koja pokriva nos i usta.

Vinorclbin može privremeno smanjiti broj bijelih krvnih stanica u krvi, čime se povećava šanse za dobivanje infekcije. On također može smanjiti broj trombocita, koji su neophodni za pravilno zgrušavanje krvi. Ako se to dogodi, postoje određene mjere opreza koje možete poduzeti, pogotovo kada se krvna slika je niska, kako bi se smanjio rizik od infekcije ili krvarenja

Ako vinorclbin slučajno dospije iz vena u koju se ubrizgava, to može oštetiti neke tkiva i uzrokovati ožiljke. Recite liječniku ili medicinskoj sestri odmah ako primijetite crvenilo, bol ili oteklina na mjestu ubrizgavanja.

Budite oprezni prilikom korištenja regularna četkicu za zube, zubni konac, ili čačkalicu. Vaš liječnik, zubar, ili medicinska sestra može preporučiti i druge načine za čišćenje zubi i zubnog mesa. Provjerite sa svojim liječnikom prije nego što bilo dentalnu rad.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.