viokace

Vlada odobrila Viokace

Generički naziv: pancrelipase; Datum odobrenja: 1. ožujka 2012. godine; Društvo: Aptalis Pharma SAD, Inc .; Liječenje: egzokrine insuficijencije gušterače, zbog kroničnog pankreatitisa ili pankreatektomijom

Pročitajte ovaj lijek priručnik prije početka uzimanja Viokace i svaki put kada se napuniti. Postoji svibanj biti nove informacije. Ovaj podatak ne zauzme mjesto u razgovoru sa svojim liječnikom o svom zdravstvenom stanju ili liječenje.

Viokace može povećati šanse da rijetku crijeva poremećaj zvan fibrozirajuća colonopathy. Ovo stanje je ozbiljno, a može zahtijevati operaciju. Rizik od ovog stanja može se smanjiti slijedeći doziranje upute koje vam liječnik dao.

Viokace Vodič Lijekovi

Nazovite svog liječnika odmah ako imate bilo neobično ili teške

Uzmi Viokace točno onako kako je propisano od strane liječnika. Nemojte uzeti više ili manje Viokace od režiji svog liječnika.

Viokace je lijek koristi s inhibitorom protonske pumpe medicini (PPI) za liječenje odraslih koji ne mogu probaviti hranu normalno. Odrasle osobe s oticanje gušterače koji traje dugo vremena (kronična upala gušterače) ili koji su imali neke ili sve svoje gušterače uklonjena (pankreatektomijom) ne može probaviti hranu normalno, jer oni ne čine dovoljno enzima ili zato što su njihovi enzimi nisu pustili u crijeva (crijeva).

Viokace sadrži mješavinu probavnih enzima (uključujući lipaze, proteaze i amilaze) iz svinjske gušterače.

Važna informacija

Nije poznato je li Viokace je siguran i učinkovit u djece. Korištenje Viokace kod djece može dovesti do loše prehrane i usporavanje rasta.

Prije uzimanja Viokace, obavijestite svog liječnika o svim svojim zdravstvenim uvjetima, uključujući, ako vas

Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje uzimate, uključujući i recept i nonprescription lijekova, vitamina ili biljnih dodataka.

Znati lijekove koje uzimate. Držite popis od njih i to pokazati svojim liječnikom i ljekarnikom kada se novi lijek.

Viokace mogu uzrokovati ozbiljne nuspojave, uključujući

Nazovite svog liječnika odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma.

Najčešće nuspojave Viokace uključuju

Druge moguće nuspojave

Viokace i drugi gušterače enzima proizvodi izrađeni su iz gušterače svinje, isti svinja ljudi jedu kao svinjetine. Te svinje mogu nositi viruse. Iako nikada nije prijavio, to može biti moguće za osobu da bi dobili virusnu infekciju od uzimanja gušterače enzima proizvode koji dolaze iz svinja.

Obavijestite svog liječnika ako imate bilo kakvih nuspojava koje vas smeta ili da ne odlazi.

To nisu sve nuspojave Viokace. Za više informacija obratite se liječniku ili ljekarniku.

Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Vi svibanj također prijaviti nuspojave Aptalis Pharma SAD, Inc. na 472-2634.

Imajte Viokace i sve lijekove izvan dohvata djece. Općenito o sigurnoj i učinkovitoj uporabi Viokace lijekova ponekad propisane za druge svrhe osim onih navedenih u Lijekovi Vodič svrhe. Ne koristite Viokace za stanje za koje nije propisan. Ne daj Viokace drugim ljudima da se, čak i ako imaju iste simptome koje imate. Može im naškoditi.

Ovaj lijek Vodič sažima najvažnije informacije o Viokace. Ako želite više informacija, obratite se svom liječniku. Možete tražiti ljekarnika ili liječnika za informacije o Viokace što je napisano zdravstvenih usluga. Za više informacija idite na www.aptalispharma.com ili nazovite besplatni 472-2634.

Aktivni sastojak: lipaze, proteaze i amilaze

Neaktivne sastojke: koloidni silicijev dioksid, kroskarmelozu natrij, laktoza monohidrat, mikrokristalna celuloza, stearinska kiselina i talk.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Što je Viokace?

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Kronični pankreatitis Kreont, Zenpep, pancrelipase, Pancreaze, pankreatin, Pertzye, Viokase

Gušterače egzokrine disfunkcija Kreont, Zenpep, pancrelipase, Pancreaze, Viokase, Pertzye

Cistična fibroza azitromicin, Zithromax, gentamicin, Kreont, vitamin E, tobramicin, amikacin

Prije uzimanja ovog lijeka

Kako bih trebao uzeti Viokace?

Viokace nuspojave

Kako trebam čuvati Viokace?

Koji su sastojci u Viokace?

Viokace (pancrelipase)