volmax

Koristi za Volmax

Terapijski Klasa: Bronhodilatatorska

Farmakološka Klasa: sympathomimetic

Albuterol pripada obitelji lijekova poznatih kao adrenergičke bronhodilatatora. Adrenergički bronhodilatatori su lijekovi koji otvaraju bronhijalna cijevi (zrak prolaza) u plućima. Oni ublažavanje kašlja, kihanja, nedostatak daha, i uznemiri disanje povećavajući protok zraka kroz bronhija.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi ograničila korisnost albuterola u djece od 2 godine i stariji.

Prije Korištenje Volmax

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke albuterola u gerijatrijskih bolesnika. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne srčane probleme, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju albuterola.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže albuterola. To ne može biti specifična za Volmax. Molimo pročitajte pažljivo.

Koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga i ne češće nego vaš liječnik naredio upotrebu. Također, ne prestati uzimati ovaj lijek ili bilo koji lijek za astmu bez reći svom liječniku. To bi moglo povećati šanse za probleme s disanjem.

Progutajte tabletu cijelu produljenim otpuštanjem s vodom ili tekućinom. Ne razbiti, lomiti ili žvakati tabletu.

Izmjerite oralni tekućina s izrazitim mjernu žlicu, oralni šprice, ili medicine kupa. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak ili napredak vašeg djeteta u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek radi ispravno i da provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Pravilna uporaba albuterola

Ovaj lijek može uzrokovati paradoksalni bronhospazam, što znači da vaše disanje ili teško disanje će se pogoršati. Paradoksalno bronhospazam mogu biti opasne po život. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete imate kašalj, otežano disanje, otežano disanje ili piskanje nakon korištenja ovog lijeka.

Vi ili Vaše dijete također može biti uzimanje protuupalni lijek, kao što je steroid, zajedno s ovim lijekom. Nemojte prestati uzimati Protuupalni lijek, čak i ako je astma čini bolje, osim ako vam je rečeno da to učinite od strane svog liječnika.

Albuterol može izazvati alergijske reakcije. Prestanite koristiti lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete razvije osip, osip, svrbež, oticanje, ili bilo koju vrstu alergijske reakcije nakon uzimanja ovog lijeka.

Hipokalemija (nizak kalij u krvi) može pojaviti dok koristite ovaj lijek. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima više od jednog od sljedećih simptoma: konvulzije, smanjena urin, suha usta, povećana žeđ, nepravilan rad srca, gubitak apetita, promjene raspoloženja, bol u mišićima ili grčevi, mučnina ili povraćanje; ukočenost ili trnci u rukama, stopalima, ili usne, otežano disanje ili neuobičajeni umor ili slabost.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekovi za kontrolu apetita, astme, prehlada, kašalj, peludna groznica, ili problema sa sinusima, te biljnih i vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Mjere opreza tijekom korištenja Volmax

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Volmax nuspojave

Volmax (albuterol)

KOPB, Akutna albuterol, azitromicin, Zithromax, Ventolin, ProAir HFA, Xopenex

Astma, akutni albuterol, Ventolin, deksametazon, ProAir HFA, metilprednisolon, hidrokortizon

KOPB, održavanje Spiriva, Symbicort, albuterol, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA

Bronhospazam Profilaksa albuterol, montelukast, Singulair, Ventolin, ProAir HFA, Proventil