vrba kore

Uobičajeni nazivi: Willow je također poznat kao weidenrinde, bijela vrba (S. alba), ljubičasta osier vrbe / košari vrba (S. purpurea), i ispucati vrba (S. fragilis).

učinkovitost klijenata

Ooo … Pozitivne klinička ispitivanja

Ocjene za sigurnost

Većina vrbe nalaze se u umjerenim i arktičkim područjima. Oni su geografski raspoređene na svim kontinentima osim na Antarktiku i Australiju. Vrbe su mala stabla, grmlje i groundcovers, a mnoge vrste su dvodomni s muškim i ženskim resa (cvijeće) na zasebnim biljkama. U rese su cilindričnog oblika, veličine 6 do 7 cm. Muški cvjetovi su žute boje, a ženski cvjetovi su zelene. Ljekovito vrba kora se skuplja u rano proljeće od mladih grana (2 do 3 godine starosti).

Medicinska upotreba vrbe datira 6000 godina. Drevne civilizacije koriste vrba ekstraktima drveća za liječenje boli, upale i koštano-mišićnih uvjetima.

Willow kore može biti učinkovit za ublažavanje bolova, ako je salicilata sadržaj je adekvatna. Antikancerogeno, antioksidativno i protuupalno djelovanje je dokumentirano u ograničenim studijama. Klinička ispitivanja su pokazala da vrba ima umjerenu učinkovitost u liječenju bol donjeg dijela leđa, ali vrlo malo učinkovitost u liječenju artritičnih stanja.

Vrba je dostupan u nekoliko oblika doziranja, uključujući tablete, kapsule, praška i tekućine. Vrba kore se koristiti za ublažavanje boli u dnevnim dozama od 1 do 3 g kore, što odgovara salicin 60 do 120 mg. Klinička studija bolesnika s donjeg dijela leđa bol koristi vrba kore u dozi od salicin 120 do 240 mg / dan. Zaštićena ekstrakt vrbe kore, Assalix, bio standardiziran da sadrži 15% salicin. Salicilna kiselina dostavljena od vrbove kore ima poluživot u plazmi od oko 2,5 sati. Jedna studija salicilne kiseline iz salicin našli da se razine u krvi vrhunac unutar 2 sata nakon oralne primjene.

Bolesnici s poznatom preosjetljivošću Aspirin treba izbjegavati bilo koji proizvod vrba koje sadrže. Ovo upozorenje se odnosi i na bolesnike s astmom, smanjene zgrušavanja, vitamin K antagonističke liječenje, dijabetesa, gihta, bubrega ili stanja jetre, peptičkog ulkusa, te u svim drugim medicinskim uvjetima u kojima aspirin je kontraindicirana.

Informacije u vezi sigurnosti i djelotvornosti u trudnoći i za vrijeme dojenja nedostaje.

Općenito, interakcije lijekova povezanih s salicilata može primjenjivati ​​na proizvode vrba koje sadrže. Stoga, izbjegavajte korištenje s alkoholom, barbituratima, sedativi i drugih proizvoda slicilni sadržavaju zbog aditiva nadražujućih učinaka i nuspojava na GI trakta i zgrušavanja krvi. Willow također može komunicirati s oralnim antikoagulansima (npr varfarin), oduzimanje lijekova (primjerice, fenitoin, valproat kiselina), i drugih lijekova (npr metotreksat).

Ponajprije GI nelagoda, kao što su mučnina i trbuhu, kao i vrtoglavica i osip. Anafilaktičke reakcije na vrba kore je bio prijavljen.

Postoji malo ili bez toksičnosti informacije o korištenju vrba kore. Međutim, isto toksičnost povezana s salicilate odnosi na vrbe. Pacijenti bi trebali pratiti za krv u stolici, zujanje u ušima, mučnina ili povraćanje i želuca ili iritacije bubrega.

Reference