vrste mastektomije: parcijalna, preventivne, radikalna

Mastektomije je kirurgija za uklanjanje grudi. U prošlosti, radikal mastektomije s potpunim uklanjanjem dojke bio standardni za liječenje raka dojke. No, kirurški otkrića u proteklih 2 desetljeća dali ženama više mogućnosti nego ikada prije. Manje invazivne tretmane dojke koje čuvaju na raspolaganju su mnoge žene.

Razne vrste mastektomije su dostupni.

Dobiti svoj personalizirani Rak dojke Prijavi liječenje

Također se zove jednostavna mastektomija, prema ovom postupku, liječnik uklanja cijelu dojku, uključujući bradavicu. Ali, vaš limfni čvorovi, male žlijezde koje su dio imunološkog sustava, nisu uklonjeni.

Ti si najvjerojatnije imati ukupno mastektomiju, ako se rak nije u vašim limfnih čvorova, ili ako imate preventivno mastektomiji kako bi smanjili rizik od dobivanja raka dojke.

Žene koje imaju visok rizik od raka dojke može izabrati da se preventivno mastektomiju, koji se nazivaju profilaktička mastektomija.

Istraživanja pokazuju da žene s visokim rizikom od raka dojke mogu biti čak 90% manje vjerojatno da će dobiti bolest nakon preventivne mastektomije.

Obično je ukupno mastektomija – uklanjanja cijelu dojku i bradavicu – preporuča se. U nekim slučajevima, žene imaju obje dojke uklonjen. To se naziva dvostruka mastektomija.

Neke žene koji ste imali rak dojke u jednoj dojci će odlučiti da imaju preventivno mastektomiju za uklanjanje drugu dojku. To može smanjiti rizik od ponovne pojave raka.

Ako planirate imati rekonstrukciju dojke, to može biti učinjeno na vrijeme preventivno mastektomije (hitnu obnovu) ili kasnije (kasni u obnovi). Tijekom rekonstrukcije dojke, kirurg može koristiti sintetičke implantate ili tkiva zaliske iz drugog dijela vašeg tijela za stvaranje dojku.

Žene s pozornice I ili stadij II karcinoma dojke može imati taj postupak. To je dojke koje čuvaju način na koji je tumor i tkiva koji ga okružuje su sve što je uklonjena.

Vaš prosjek; Općenito healt; Menopauza statu; Tumor siz; Tumor faza (koliko je prisutan tumor ocjena (njegova agresivnost; tumora receptor hormona statu, da li ili ne limfni čvorovi su uključeni