vrste shizofrenije vs poremećaj shizofrenija spektra

Liječnici koji su specijalizirani za mentalno zdravlje koristiti za podijeliti shizofrenije u pet podtipova. Dijagnoza je ovisilo o jednom glavnom vrstom simptoma kada je liječnik te prvi put ispituje.

Ova vladina agencija web stranice će vam pristup opće informacije o shizofreniji, kao i vijesti i istraživanja ažuriranja. Ova će vas veza odvesti na web stranici; Nacionalni institut za mentalno zdravlje

Umjesto toga, u 2013. godini, standardni knjiga koja stručnjaci za mentalno zdravlje korištenje, pod nazivom Dijagnostički i statistički priručnik za mentalne poremećaje, promijenjen kako shizofrenija je klasificiran.

Ova bolest se sada smatra poremećaj spektra, kao što je autizam. To je skupina povezanih mentalnih poremećaja koji imaju neke simptome. Oni su poput varijacije na teme u glazbi. Oni utječu na vaš osjećaj za ono što je stvarno. Oni su promijenili način na koji mislimo, osjećamo, i djelovati.

Glavni poremećaj šizofrenija. To uključuje sve prethodne podtipa: katatonija, neorganiziranost, paranoja, rezidualna i nediferencirani.

To je psihoza – ono što se čini stvarna ti nije. To može izgledati

Halucinacije: vidjeli ili čuli stvari koje nisu tamo

Zablude: u zabludi, ali čvrsto uvjerenje da su lako dokazati u krivu, kao što su mislili da imate supersile, drugi su poznata osoba, ili su ljudi na ti

Neorganizirani govor: Upotreba riječi i rečenice koje nemaju smisla drugima

Čudno ponašanje: vd na neki čudan ili se ponavljaju način, kao što je hodanje u krug ili pisanje cijelo vrijeme, ili sjediti savršeno mirno i tiho za vrijeme na kraju

Povučena i beživotna: ne pokazuje osjećaje ili motivacije, ili nema interesa u svakodnevnim aktivnostima

Da bi se sa shizofrenijom dijagnoza, morate imati najmanje dva od ovih simptoma u trajanju od najmanje 6 mjeseci. Jedan od njih mora biti halucinacije, deluzije ili neorganizirani govor. Jedan glas koji nudi stalne komentare o svojim mislima i djelima, ili glasove koji govore jedni drugima, je dovoljno.

Tu bi moglo biti vrijeme kada nije imala nikakve simptome, ali prvi bi počelo prije najmanje 6 mjeseci. A ti mora da ih je imao najmanje mjesec dana kontinuirano.

Vi svibanj imati različite simptome u različitim vremenima, a oni mogu pogoršati ili bolje – i to je još uvijek shizofrenije.

Liječnici još uvijek može kategorizirati shizofrenije prema dominantnim simptom, da bi dijagnoza jasnije. No, umjesto da govoriš da su “paranoidnu shizofreniju”, oni će reći da su “shizofrenija s paranojom.