Wilmsov tumor i drugi Djetinjstvo bubrega Tumori Liječenje

Postoje dva bubrega, po jedan na svakoj strani okosnice, iznad struka. Sitni kanalići u bubrezima filter i čistom krvlju. Oni uzmu otpadne tvari i mokraću. Urinu prolazi iz svakog bubrega kroz duge cijevi zove ureter u mjehur. Mjehur drži urin dok se ne prođe kroz mokraćnu cijev i napušta tijelo. Povećati Anatomija ženskog mokraćnog sustava prikazuje na bubrege, nadbubrežne žlijezde, mokraćovoda, mjehura i mokraćne cijevi. Urin je napravljen u bubrežnim tubulima i skuplja u bubrežne zdjelice svakog bubrega. Urin teče iz bubrega kroz mokraćovoda u mokraćni mjehur. Urin je pohranjena u mjehuru dok ostavlja u tijelo kroz mokraćnu cijev.

U Wilmsov tumor, jedan ili više tumora mogu se naći u jednom ili oba bubrega. Wilmsov tumor se proširio na pluća, jetra, kosti, mozak, ili obližnje limfne čvorove. Većina karcinoma u djetinjstvu bubrega su Wilmsov tumor, ali kod djece od 15 do 19 godina, rak bubrega stanica je češći.

Rak bubrežnih stanica je rijetka u djece i adolescenata mlađih od 15 godina. To je mnogo češća u adolescenata između 15 i 19 godina. Djeca i adolescenti imaju veću vjerojatnost da se s velikim tumorom bubrega ili rak koji se proširio dijagnoze. raka bubrežnih stanica se može proširiti do pluća, jetre ili limfnih čvorova. Renalnih stanica raka može se zvati i karcinom bubrežnih stanica.

Rabdoidni tumor bubrega je vrsta raka bubrega koja se javlja uglavnom kod dojenčadi i male djece. Često se napredni u vrijeme postavljanja dijagnoze. Rabdoidni tumor bubrega raste i brzo se širi, često s pluća ili mozga.

Djeca s određenom promjenom gena se redovito provjeravati kako bi vidjeli je li rabdoidni tumor nastaje u bubregu ili se proširio na mozak

Vedro stanice sarkoma bubrega je vrsta tumora bubrega koje može proširiti na pluća, kosti, mozak, ili meko tkivo. Kada se ponovo pojavi (vraća) nakon tretmana, često ponavlja u mozgu.

Kongenitalna mezoblastičnog nefroma je tumor na bubregu koji se često se dijagnosticira tijekom prve godine života. Obično se može izliječiti.

Ewing sarkom (neuroepitelne tumor) iz bubrega je rijetka i obično se javlja kod mladih osoba. Ovi tumori rastu i širiti na druge dijelove tijela brzo.

Dezmoplastični mali tumor okrugli stanica bubrega je rijetka sarkoma mekog tkiva. Pogledajte sažetak o djetinjstvu meko tkivo Sarkoma liječenje

Cistična djelomično diferencirana nefroblastom je vrlo rijetka vrsta Wilmsov tumor sastavljen od ciste.

Multilokularne cistične nephromas su benigni tumori sastavljeni od ciste. Ovi tumori mogu pojaviti u jednom ili oba bubrega. Djeca s ovom vrstom tumora također mogu imati pleuropulmonarni blastomas, tako imaging testovi koji provjeravaju pluća za ciste ili solidnih tumora su učinili. Od multilokularne cistična nefroma može biti naslijeđena stanja, genetsko savjetovanje i genetsko testiranje mogu se uzeti u obzir. Pogledajte sažetak o neobičnim karcinoma u djetinjstvu liječenje

Primarna bubrežne sinovijalne sarkom je rijedak tumor bubrega, a najčešće se javlja kod mladih osoba. Ovi tumori rastu i brzo proširila.

Anaplastični sarkom bubrega je rijedak tumor koji se najčešće javlja u djece i adolescenata mlađih od 15 godina starosti. Anaplastični sarkom bubrega često se širi na pluća, jetra, ili kosti. testovi Imaging koji provjeravaju pluća za ciste ili solidnih tumora može biti učinjeno na temelju rezultata ispitivanja i dobi djeteta. Od anaplastični sarkom može biti naslijeđena stanja, genetsko savjetovanje i genetsko testiranje mogu se uzeti u obzir.

Ponekad, nakon obliku bubrega fetusa, abnormalni skupine stanica bubrega ostaje na jednom ili oba bubrega. U nephroblastomatosis (difuzne hiperplastične perilobar nephroblastomatosis), te abnormalne skupine stanica može rasti u mnogim mjestima unutar bubrega ili napraviti debeli sloj oko bubrega. Kada su te skupine abnormalnih stanica pronađena je u bubregu koji je uklonjen za Wilmsov tumor, dijete ima povećani rizik od Wilmsov tumor u drugom bubrega. Česti follow-up testiranje je važno barem svaka 3 mjeseca, najmanje 7 godina nakon što se dijete liječi.

Sve što povećava rizik od dobivanja bolesti se naziva faktor rizika. Nakon što je faktor rizika ne znači da ćete dobiti rak; nemaju faktore rizika ne znači da nećete dobiti rak. Razgovarajte s Vašeg djeteta liječniku ako mislite da vaše dijete može biti u opasnosti.

Wilmsov tumor može biti dio genetskog sindroma koji pogađa rast ili razvoj. Genetski sindrom je skup simptoma i znakova ili uvjeta koji se pojavljuju zajedno, a uzrokuje i određene promjene u genima. Određena stanja također mogu povećati djetetov rizik od razvoja Wilmsov tumor. Ovi i drugi genetski sindromi i uvjeti su bili povezani s Wilmsov tumor

Screening testovi su učinili u djece s povećanim rizikom od Wilmsov tumor. Ovi testovi mogu pomoći pronaći raka rano i smanjiti rizik od umiranja od raka.

Općenito, djeca s povećanim rizikom od Wilmsov tumor trebao biti prikazan za Wilmsov tumor svaka tri mjeseca dok su najmanje 8 godina. Ultrazvuk test trbuha obično koristi za probir. Mali Wilmsov tumor može se naći rano i ukloniti.

Djeca s Beckwith-Wiedemann sindromom ili hemihypertrophy također se ispituju na jetri i nadbubrežnim tumora koji su povezani s tim genetskim sindromima. Test za provjeru razine alfa-fetoprotein (AFP) u krvi i ultrazvuk abdomena su učinili sve dok dijete je 4 godine stara. Ultrazvuk bubrega je učinjeno nakon što je dijete je 4 godine stara.

Djeca s aniridia i određene promjene gena su prikazivali za Wilmsov tumor svaka tri mjeseca dok su 8 godina. Ultrazvuk test trbuha se koristi za probir.

Neka djeca razviju Wilmsov tumor na oba bubrega. To se često pojavljuju kada se prvi put dijagnosticiran Wilmsov tumor, ali Wilmsov tumor može se pojaviti u drugoj bubrega nakon što je dijete uspješno liječi za Wilmsov tumor u jednom bubregu. Drugi tumor je mnogo vjerojatnije da će se razviti u drugom bubregu Kada dijete prvi Wilmsov tumor je dijagnosticiran prije nego što su godinu dana ili kad embrionalne stanice ostaju u bubregu. Djeca s povećanim rizikom od drugog Wilmsov tumor u drugom bubregu bi trebao biti prikazan za Wilmsov tumor svaka tri mjeseca za dvije do šest godina. Ultrazvuk test abdomena može se koristiti za ispitivanje.

Rak bubrežnih stanica može biti povezana sa sljedećim uvjetima

Genetičko savjetovanje (a razgovor s trenirao profesionalni oko genetske bolesti i da li genetsko testiranje je potrebno) može biti potrebno ako dijete ima neku od sljedećih sindroma ili uvjetima

Ove i druge znakove i simptome mogu biti uzrokovani tumora bubrega ili drugih uvjeta. Provjerite kod Vašeg djeteta liječniku ako je Vaše dijete ima bilo koji od sljedećih

Wilmsov tumor koji se proširio na pluća ili jetre može izazvati sljedeće znakove i simptome

Sljedeća ispitivanja i postupci mogu se koristiti

Prognoza (mogućnost za oporavak) i mogućnosti liječenja za Wilmsov tumor ovisi o sljedećim

Prognoza karcinomom bubrega ovisi o sljedećim

Prognoza rabdoidni tumor bubrega ovisi o sljedećim

Prognoza za jasnu stanica sarkoma bubrega ovisi o sljedećim

Wilmsov tumor u odraslih je teže izliječiti nego u djece.

Postupak se koristi kako bi saznali ako se rak proširio izvan bubrega na druge dijelove tijela naziva uprizorenje. Podaci prikupljeni iz procesu staging određuje stadij bolesti. Važno je znati na pozornicu kako bi se plan liječenja. Liječnik će koristiti rezultate dijagnostičkih i odmorišta testova kako bi saznali je stadij bolesti.

Sljedeći testovi mogu biti učinjeno kako bi vidjeli je li rak proširio na druga mjesta u tijelu

Rak može širiti kroz tkivo, limfni sustav i krv

Kada se rak širi na nekom drugom dijelu tijela, to se zove metastaza. Stanice raka otrgnuti od mjesta gdje su počeli (primarnog tumora) i putuju kroz limfni sustav i krv.

Metastatskog tumora je ista vrsta raka kao primarni tumor. Na primjer, ako Wilmsov tumor širi u pluća, stanice raka u plućima zapravo Wilmsov tumor stanica. Bolest je metastatski Wilmsov tumor, karcinom pluća ne.

Je histologija (kako stanice izgledaju pod mikroskopom) tumora utječe na prognozu i liječenje Wilmsov tumor. Je histologija mogu biti povoljni ili anaplastični (nepovoljan). Tumori s povoljnom histologiju imaju bolju prognozu i bolje odgovoriti na kemoterapiju nego anaplastične tumora. Tumorske stanice koje su Anaplastični jaza brzo i pod mikroskopom ne izgleda kao tip stanica su došli. Anaplastični tumori su teže liječiti kemoterapijom u odnosu na druge Wilmsov tumor na istoj pozornici.

U fazi sam, tumor u potpunosti uklonjen operacijom i sve od sljedećeg istinito

U fazi II, tumor potpuno ukloniti kirurški i bez stanice raka su pronađeni na rubovima području u kojem je uklonjena raka. Rak nije proširio na limfne čvorove. Prije nego što je tumor uklonjen, jedan od sljedećih je istina

U fazi III, rak ostaje u trbuhu nakon operacije, a jedno od sljedećeg može biti istina

U stadiju IV, rak proširio putem krvi do organa kao što su pluća, jetra, kosti ili mozak ili na limfne čvorove izvan trbuha i zdjelice.

U fazi V, stanice raka se nalaze u oba bubrega, kada je bolest prvi put dijagnosticirana.

Ponavljanje rak je rak koji je recurred (vratiti), nakon što je liječiti.

Različite vrste liječenja su dostupni za djecu s Wilmsov i drugih tumora u djetinjstvu bubrega. Neki tretmani su standardni (trenutno se koristi tretman), a neke su se testira u kliničkim ispitivanjima. Liječenje Kliničko ispitivanje je Istraživanje je značilo da bi poboljšali trenutni tretman ili dobiti informacije o novim tretmanima za pacijente s rakom. Kada se klinička ispitivanja pokazuju da je novi tretman je bolji od standardnih tretmana, novi tretman može postati standardni tretman.

Budući da rak u djece je rijetka, sudjeluje u kliničkom ispitivanju treba uzeti u obzir. Neka klinička ispitivanja su otvorena samo za pacijente koji nisu započeli liječenje.

tretman vašeg djeteta će nadzirati dječjeg onkolog, liječnik koji se specijalizirao u liječenju djece s rakom. Pedijatrijske onkolog radi s drugim pedijatrijskim zdravstvenih usluga koji su stručnjaci u liječenju djece s Wilmsov tumor ili drugih bubrežnih tumora u djetinjstvu i koji su specijalizirani za određena područja medicine. To može uključivati ​​sljedeće stručnjake

Nuspojave iz liječenja raka koje počinju tijekom ili nakon liječenja i dalje mjesecima ili godinama nazivaju kasne učinke. Kasni učinci liječenja raka mogu uključivati ​​sljedeće

Neki kasni učinci mogu se liječiti ili kontrolirati. Važno je razgovarati s djetetovim liječnikom o liječenju raka posljedice mogu imati na Vaše dijete. (Pogledajte sažetak o kasni učinci liječenja za Childhood Cancer za više informacija).

Klinička ispitivanja su učinili kako bi saznali ako niže doze kemoterapije i zračenja mogu se koristiti da bi se umanjili i zakašnjele učinke liječenja.

Wilmsov tumor te drugi tumori djetinjstva bubrega obično se tretiraju nefrektomija (operaciju za uklanjanje cijeli bubreg). U okolici limfni čvorovi mogu također biti uklonjena. Ponekad transplantacija bubrega (kirurgija za uklanjanje bubrega i zamijeniti ga s bubrezima od donora) se vrši kada je rak u oba bubrega i bubrezi ne rade dobro.

Ako rak je pronađen u bubrezima, operacijski zahvat može uključivati ​​djelomičnu nefrektomija (uklanjanje raka u bubrezima i malu količinu normalnog tkiva oko nje). Djelomična nephrectomy je učinjeno kako bi što više bubrega radnog moguće. Djelomični nephrectomy također naziva operacije bubrežnog štede.

Kemoterapija se može dati prije operacije kako bi se tumor manji, tako manje tkivo bubrega treba ukloniti, a tu su i manje problema nakon operacije. To se zove neoadjuvant kemoterapija.

Čak i ako liječnik uklanja sve rak koji se može vidjeti u vrijeme operacije, neki pacijenti se može dati kemoterapije ili zračenja, nakon operacije ubiti stanice raka koje su lijevo. Liječenje dobio nakon operacije, kako bi smanjili rizik od raka vraća, zove adjuvantna terapija. Ponekad, drugi-pogled kirurgija je učinjeno kako bi vidjeli ako rak ostaje nakon kemoterapije ili zračenja.

Radioterapija je liječenje raka koja koristi visoko-energetske x-zrake ili druge vrste zračenja ubiti stanice raka ili ih zadržati iz raste. Postoje dvije vrste zracenja. Vanjska radioterapija koristi stroj izvan tijela za slanje prema zračenje raka. Unutarnja radioterapija koristi radioaktivne tvari zapečaćene u iglice, sjemenke, žice, ili kateteri koji su smješteni izravno u ili blizu raka. Način zračenje je dao ovisi o vrsti i stadiju raka se liječi i da li biopsija je učinjeno prije operacije ukloniti tumor.

Vanjska radioterapija koristi za liječenje Wilmsov tumor i drugih tumora u djetinjstvu s bubrezima.

Kemoterapija je liječenje raka koja koristi droge zaustaviti rast stanica raka, ili ubijajući stanice ili ih zaustaviti od podjele. Kad kemoterapija se uzima kroz usta ili ubrizgava u venu ili mišić, lijekovi ulaze u krvotok i može doći do stanice raka u cijelom tijelu (sistemske kemoterapije). Kad kemoterapija se stavlja direktno u likvoru, organ, ili šupljine tijela kao što su trbuh, lijekovi uglavnom utječe na stanice raka na tim područjima (regionalne kemoterapija). Kombinirana kemoterapija je tretman s dva ili više lijekova protiv raka.

Način kemoterapije je dao ovisi o vrsti i stadiju raka se liječi. Sustavna kemoterapija se koristi za liječenje Wilmsov tumor i drugih tumora u djetinjstvu s bubrezima.

Ponekad se tumor ne može se ukloniti operacijom jer je preblizu važnih organa ili krvnih žila, prevelik za uklanjanje, rak je u oba bubrega ili pacijent ima problema s disanjem, jer se rak proširio na pluća. U tom slučaju, kemoterapija se može dati za smanjenje veličine tumora prije operacije kako bi spasili što više zdravog tkiva moguće. Radioterapija se daje nakon operacije.

Wilmsov tumor i ostale djetinjstvo bubrega rak

Biološka terapija je tretman koji koristi pacijenta imunološki sustav za borbu protiv raka. Tvari od strane tijela ili napravio u laboratoriju se koriste za jačanje, izravno, ili vratiti prirodnu obranu tijela protiv raka. Ova vrsta liječenja raka također zove bioterapija ili imunoterapija.

Interferona i interleukina-2 (IL-2) su vrste biološki terapija koji se koriste za liječenje djetinjstva karcinomom bubrega. Interferon utječe na diobu stanica raka i može usporiti rast tumora. IL-2 potaknuti rast i aktivnost mnogih imunoloških stanica, osobito limfocita (vrsta bijelih krvnih stanica). Limfociti mogu napasti i ubiti stanice raka.

Visoke doze kemoterapije s transplantacijom matičnih stanica je metoda davanja visokih doza kemoterapije i zamjena krvne -forming stanice uništene u liječenju raka. Matične stanice (nezrelih krvnih stanica) se uklanjaju iz krvi ili koštane srži pacijenta ili donora su smrznuti i pohranjeni. Nakon završetka kemoterapije, pohranjena matične stanice su odmrznuti i dati natrag u pacijenta kroz infuziju. Ove re-unosi matične stanice rastu u (i vraćanje) tijela krvnih stanica.

Kemoterapija uz visoke doze s matičnih stanica mogu se koristiti za liječenje recidiv Wilmsov tumor.

Informacije o kliničkim ispitivanjima je dostupan od ovog foruma.

Za neke pacijente, sudjeluje u kliničkom ispitivanju mogu biti najbolji izbor liječenja. Klinička ispitivanja su dio procesa istraživanja raka. Klinička ispitivanja su učinili kako bi saznali ako novi tretmani raka su sigurni i učinkoviti ili bolje od standardnih tretmana.

Mnogi od današnjih standardnih tretmana za rak su na temelju ranijih kliničkih ispitivanja. Pacijenti koji sudjeluju u kliničkom ispitivanju mogu dobiti standardni tretman ili biti među prvima koji će dobiti novu terapiju.

Pacijenti koji sudjeluju u kliničkim ispitivanjima također pomoći poboljšati način na koji rak tretirat će se u budućnosti. Čak i kada klinička ispitivanja ne dovode do učinkovite novih metoda liječenja, oni često odgovoriti na važna pitanja i pomoći pomaknuti istraživanja naprijed.

Neki klinička ispitivanja su samo pacijente koji još nisu primili tretman. Drugi pokusi ispitivanja tretmani za pacijente čiji rak nije stečen bolji. Tu su i klinička istraživanja koja ispituju nove načine kako zaustaviti rak od ponavljajućih (vraća) ili smanjiti nuspojave liječenja raka.

Klinička ispitivanja odvijaju se u mnogim dijelovima zemlje. Pogledajte odjeljak mogućnosti liječenja koje slijedi za linkove na trenutni tretman kliničkih ispitivanja. Oni su preuzeti iz popisa kliničkim ispitivanjima.

Neki od testova koje su učinili za dijagnozu raka ili da saznate fazi raka može se ponoviti. Neki testovi će se ponoviti kako bi vidjeli koliko dobro radi liječenja. Odluku o tome treba li nastaviti, promijeniti ili prekinuti liječenje može se temeljiti na rezultatima tih testova.

Neki od testova će i dalje biti učinjeno s vremena na vrijeme nakon što je liječenje završilo. Rezultati ovih testova mogu pokazati da li Vaše dijete je stanje promijenilo, ili ako se rak recurred (vratiti). Ovi testovi se ponekad naziva follow-up ispitivanja ili pregleda.

Liječenje faza I Wilmsov tumor s povoljnim histologije može uključivati

Liječenje fazi sam Anaplastični Wilmsov tumor može uključivati

Faza I Wilmsov tumor.

Liječenje faza II Wilmsov tumor s povoljnim histologije može uključivati

Liječenje pozornici II anaplastičnim Wilmsov tumor može uključivati

faza II Wilmsov tumor.

Liječenje stadij III Wilmsov tumor s povoljnim histologije može uključivati

Liječenje pozornici III anaplastičnim Wilmsov tumor može uključivati

stadij III Wilmsov tumor.

Liječenje stadiju IV Wilmsov tumor s povoljnim histologije može uključivati

Liječenje stadij IV anaplastičnim Wilmsov tumor može uključivati

stadij IV Wilmsov tumor.

Liječenje pozornici V Wilmsov tumor može biti različit za svakog pacijenta, a može uključivati

Ako transplantacija bubrega je potrebna zbog problema s bubrezima, što je odgođeno do 1 do 2 godine nakon tretmana završen i nema znakova ili simptoma raka.

faza V Wilmsov tumor.

Ne postoji standardni tretman za odrasle osobe s Wilmsov tumor. Pedijatrijska kirurzi i onkolozi su često dio tima koji planira liječenje, jer su tretmani koji se koriste za djecu mogu se koristiti i za odrasle.

Liječenje karcinomom bubrega obično uključuje

Pogledajte sažetak o bubrežnih stanica liječenju raka

karcinom bubrežnih stanica.

Ne postoji standardni tretman za rabdoidni tumor bubrega. Liječenje je obično u roku kliničkom ispitivanju.

rabdoidni tumor bubrega.

Liječenje čistim stanica sarkoma bubrega može uključivati

Jasno stanice sarkoma bubrega.

Tretman za kongenitalne mezoblastičnog nefroma obično uključuje

kongenitalna mezoblastičnog nefroma.

Ne postoji standardni tretman za Ewing sarkom (neuroepitelne tumora) u bubregu. Liječenje može uključivati

To također može biti tretiran na isti način kao što se Ewing sarkoma ili primitivni neuroektodermalni tumori tretirane. Pogledajte sažetak o Ewing Sarkoma liječenje

Ewing sarkom / periferni primitivni neuroektodermalni tumor (PNET).

Ne postoji standardni tretman za dezmoplastični mali tumor okrugli stanica bubrega. Liječenje može uključivati

djetinjstvo dezmoplastični mali tumor okrugle ćelije.

Liječenje cistične djelomično diferencirana nefroblastomu mogu uključivati

Liječenje mul cistične nefroma obično uključuje

Liječenje primarne bubrežne sinovijalne sarkoma obično uključuje

Ne postoji standardni tretman za anaplastičnim sarkoma bubrega. Liječenje je obično isti tretman daje za anaplastičnim Wilmsov tumor.

Tretman nephroblastomatosis ovisi o sljedećim

Liječenje nephroblastomatosis mogu uključivati

Liječenje povratne Wilmsov tumor može uključivati

Liječenje povratne jasan stanica sarkoma bubrega može uključivati

Liječenje povratne rabdoidni tumor bubrega, tumor neuroepitelne bubrega i karcinomom bubrega obično u kliničkom ispitivanju.

ponavljaju Wilmsov tumor i drugih tumora u djetinjstvu bubrega.

Wilmsov tumor i drugih tumora u djetinjstvu bubrega

Ovaj sažetak informacija rak ima aktualne podatke o liječenju Wilmsov tumor i drugih tumora u djetinjstvu bubrega. To je značilo da informira i pomogne pacijentima, obiteljima i njegovateljima.

pedijatrijske Liječenje Uredništvo.

Kliničko ispitivanje je studija odgovoriti na neke znanstvene teme, kao što su hoće li jedan tretman je bolji od drugog. Suđenja su na temelju prošlih studija i naučenoga u laboratoriju. Svaka rasprava odgovara određena znanstvena pitanja kako bi se pronašli nove i bolje načine za pomoć oboljelima od raka. Tijekom liječenja kliničkih ispitivanja, prikupljaju se podaci o učincima novog tretmana i koliko dobro to radi. Ako je kliničko ispitivanje pokazuje da je novi tretman je bolji od jednog koji se trenutno koristi, novi tretman može postati “standard”. Pacijenti svibanj ištanje to misliti o koji sudjeluju u kliničkom ispitivanju. Neka klinička ispitivanja su otvorena samo za pacijente koji nisu započeli liječenje.

Pedijatrijska Liječenje Uredništvo. Wilmsov tumor i drugi Djetinjstvo bubrega Tumori Liječenje. Bethesda, MD: / vrste / bubrega / pacijent / Wilmsov-treatment-. , [PMID: 26389390]