Wintergreen

Uobičajeni nazivi: Wintergreen je također poznat kao teaberry, checkerberry, gaultheria ulje, boxberry, deerberry, brdski čaj, Kanada čaj, i partridgeberry.

Učinkovitost-sigurnost klijenata

Oo … Etno ili drugih dokaza o djelotvornosti.

Ocjene za sigurnost

Wintergreen je višegodišnji zimzeleni grm koji je porijeklom iz istočne Sjeverne Amerike, te se obično nalazi u šume i izloženim planinskim područjima. Njegova mala, voštana, bijele ili blijede roza cvjetovi cvatu u kasno ljeto, razvoj crven plod. Aromatski listovi i plodovi su jestivi.

Indijanci navodno koristi zimzelena za liječenje bolova u leđima, reume, groznica, glavobolja, i grla. Postrojenje i ulja se koriste u tradicionalnoj medicini kao sredstvo za smirenje, analgetik, protiv nadimanja, opor i tematska rubefacient (protu-nadražujuće).

Zimzelena bobice su korišteni da bi pite. Čaj napravljen od lišća se koristi kao zamjena za čaj (Camellia sinensis) tijekom rata za neovisnost. Čaj se koristi za ublažavanje simptome prehlade i bolovi u mišićima.

Male oralne doze zimzelena ulja stimuliraju probavu i želučanu sekreciju. Lokalno, ulje je counterirritant i može pružiti analgetski učinak zbog strukturne sličnosti metil salicilata na aspirin. Međutim, istraživanje pokazuje kliničke podatke koji se odnose na uporabu zimzelena za bilo koje stanje.

Wintergreen ulje dobiva se parnom destilacijom grijao, vodu macerated lišća. Se koristi naizmjenično s slatko breza ulje ili metil-salicilata aromatiziranja hrane i bombona.

Zbog toksičnosti brige, slijedi usmeni ili tematska oblik doziranja režim predložena proizvođača: 1 žličicu (5 ml) zimzelena ulje je ekvivalent za oko 7000 mg salicilata ili 21,5 odraslih aspirin tableta.

Oralno ili lokalnom primjenom je najbolje izbjegavati u djece. Izbjeći uporabu kod pacijenata sa poznatom preosjetljivošću bilo koji od sastojaka u zimzelena ulja. Izbjegavajte primjenu u bolesnika s astmom, poznat salicilata alergije, ili GI iritacije ili upale.

Općenito su poznati kao sigurni kada se koriste kao hrana. Izbjegavajte doze iznad onih u hrani, jer sigurnost i učinkovitost su nedokazana.

Monitor za potenciranje varfarinom antikoagulantne u bolesnika koji koriste metil-salicilata ili zimzelena ulje.

Wintergreen ulje može izazvati povraćanje, te u nekim slučajevima, smrt. Punomoćnik pacijente o kliničkim manifestacijama metil trovanja salicilata (npr, zujanje u ušima, acid-base smetnji, endokrinološki poremećaji, tekućine i elektrolita neravnoteže, toksičnost CNS).

Kada se unese, visoko koncentrirani tekući metil salicilata u obliku zimzelena ulja, kao i kod drugih hlapivih ulja, može izazvati povraćanje i notorna izvor za teške, često kobnih trovanja.

Reference