Xanax: Koristi, doziranje, nuspojave i upozorenja

Što je Xanax?

Xanax se koristi za liječenje anksioznih poremećaja, paničnih poremećaja i anksioznosti uzrokovane depresije.

Xanax također se mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Ne biste trebali koristiti Xanax ako imate uskog kuta glaukom, ako se uzme itrakonazol ili ketokonazol, ili ako ste alergični na Xanax ili slične lijekove (Valium, Ativan, Tranxene, i drugi).

Važna informacija

Ne koristite Xanax ako ste trudni. Ovaj lijek može uzrokovati urođene mane ili po život opasne simptome ustezanja kod novorođenčeta.

Alprazolam može stvaraju navike. Zlouporaba lijekova koji stvaraju navike mogu izazvati ovisnost, predoziranje, ili smrt.

Nemojte piti alkohol tijekom uzimanja Xanax. Ovaj lijek može povećati učinak alkohola. Alprazolam može stvaraju navike i mogu se koristiti samo osoba za koju je propisan. Držite lijekove na sigurnom mjestu gdje drugi ne mogu doći do njega.

To je opasno za kupnju Xanax na internetu ili od dobavljača izvan Sjedinjenih Država. Lijekovi distribuirani od internetske prodaje mogu sadržavati opasne sastojke, ali i ne mora biti distribuiran od strane licenciranog ljekarne. Prodaja i distribucija Xanax izvan SAD-a nije u skladu s propisima za hranu i lijekove (Vlada) za sigurnu uporabu ovog lijeka.

Prije uzimanja ovog lijeka

Vi ne bi trebali uzimati Xanax, ako imate

uskog kuta glaukom

ako također uzimate itrakonazol ili ketokonazol; ili

ako ste alergični na alprazolam ili na druge benzodiazepine, kao što su klordiazepoksid (Librium), klorazepata (Tranxene), diazepam (Valium), lorazepam (Ativan) ili oksazepam (Serax).

Da bi bili sigurni Xanax je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

napadaja ili epilepsije

bubrega ili bolest jetre (osobito alkoholna bolest jetre)

astme ili drugih disanje poremećaj

otvorenog kuta glaukom

povijest depresije ili suicidalnih misli ili ponašanja; ili

povijest ovisnosti o drogama ili alkoholu.

Ne koristite Xanax ako ste trudni. Ovaj lijek može uzrokovati urođene mane. Vaša beba također mogao postati ovisni o drogama. To može dovesti do po život opasne simptome odvikavanja u beba nakon što je rođen. Bebe rođene ovisi o medicini stvaraju navike mogu je potrebno liječenje, za nekoliko tjedana. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti. Koristite učinkovitu kontracepciju za sprječavanje trudnoće dok uzimate Xanax.

Alprazolam može proći u majčino mlijeko i može naškoditi dojenje beba. Vi ne bi trebali dojiti dok koristite Xanax.

Sedativni učinci Xanax može trajati duže u starijih odraslih osoba. Slučajni padovi su česti kod starijih bolesnika koji uzimaju benzodiazepine. Budite oprezni kako bi izbjegli pada ili nezgode za vrijeme dok uzimate Xanax.

Xanax nije odobren za korištenje od strane bilo tko mlađi od 18 godina.

Uzmi Xanax točno onako kako je propisano od strane liječnika. Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Nikad ne koristite alprazolam u većim količinama ili dulje od propisanog. Obavijestite svog liječnika ako se lijek čini da prestanu raditi, kao i u liječenju simptoma.

Alprazolam može stvaraju navike. Nikada ne dijelite Xanax s drugom osobom, posebno nekoga s poviješću zloupotrebe droga ili ovisnosti. Držite lijekove na mjestu gdje drugi ne mogu doći do njega.

Zlouporaba lijekova koji stvaraju navike mogu izazvati ovisnost, predoziranje, ili smrt. Prodaja ili davanje daleko ovaj lijek je protiv zakona.

Ne lomite, žvakati, ili break tableta s Xanax s produljenim oslobađanjem. Progutajte tabletu cjelinu.

Kako bih trebao uzeti Xanax?

Nazovite svog liječnika ako ovaj lijek se čini da prestanu raditi, kao i za liječenje svoje panike ili simptome anksioznosti.

Ne prestati uzimati Xanax odjednom, ili ste mogli imati neugodne simptome odvikavanja. Pitajte svog liječnika kako to sigurno prestati uzimati ovaj lijek.

Ako koristite ovaj lijek dugoročno, možda ćete morati česte liječničke testove.

Spremite Xanax na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline.

Pratite iznosu lijek koji se koristi od svake nove boce. Xanax je droga i trebali biti svjesni ako netko koristi svoj lijek nepropisno ili bez recepta.

Uzmite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

 Predoziranjem alprazolam može biti kobno. Predoziranje Simptomi mogu uključivati ​​ekstremnu pospanost, zbunjenost, slabost mišića, gubitak ravnoteže ili koordinacije, osjećajući vrtoglavicu i nesvjesticu.

Xanax može ugroziti vaše razmišljanje ili reakcija. Budite oprezni ako vozite ili učiniti bilo koji zahtijeva da budu na oprezu.

Pijenje alkohola s ovim lijekom može uzrokovati nuspojave.

Grejp i sok od grejpa mogu komunicirati sa alprazolam i dovesti do neželjenih nuspojava. Porazgovarajte korištenje grejpa proizvoda sa svojim liječnikom.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate znakove alergijske reakcije na Xanax: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

depresivno raspoloženje, misli o samoubojstvu ili ranjavanje sebe

Što se događa ako predozirati?

utrka misli, povećana energija, neuobičajeno ponašanje rizika uzimanja

zbunjenost, uznemirenost, neprijateljstvo, halucinacije

Što treba izbjegavati tijekom uzimanja Xanax?

nekontrolirani pokreti mišića, tremor, napadaji (konvulzije); ili

bombardovanje otkucaja srca ili podrhtavanje u grudima.

Česte Xanax nuspojave mogu uključivati

Xanax nuspojave

pospanost, osjećaj umora

nerazgovjetan govor, nedostatak ravnoteže ili koordinacije

problemi pamćenja; ili

osjeća tjeskobu u ranim jutarnjim satima.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Uobičajena odraslih dozu Xanax za anksioznost

Tablete s trenutnim otpuštanjem, oralno za razgradnju tableta, oralnog koncentrata; Početna doza: 0,25 do 0,5 mg oralno 3 puta dnevno; Ta doza se može postupno povećavati svaka 3 do 4 dana, ako je potrebno i toleriraju .; doza održavanja: Može se povećati do maksimalne dnevne doze od 4 mg u podijeljenim dozama

Uobičajena odrasle doza za paničnog poremećaja

Tablete s trenutnim otpuštanjem, oralno razgradive tablete; Početna doza: 0,5 mg oralno 3 puta dnevno; Ta doza se može postupno povećavati svaka 3 do 4 dana, ako je potrebno i toleriraju .; doza održavanja: 1 do 10 mg dnevno u podijeljenim dozama; Znače primijenjene doze: 5 do 6 mg dnevno u podijeljenim dozama; Tablete s produljenim oslobađanjem; Početna doza: 0,5 do 1 mg jednom dnevno; Dnevna doza se može postupno povećavati s ne više od 1 mg svaka 3 do 4 dana, ako je potrebno i tolerira .; Doza održavanja: od 1 do 10 mg jednom dnevno; Znače upotrijebljena doza: 3 do 6 mg jednom dnevno

Uobičajena odraslih dozu Xanax za depresiju

Tablete s trenutnim otpuštanjem, oralno za razgradnju tableta, oralnog koncentrata; Početna doza: 0,5 mg oralno 3 puta dnevno; Dnevna doza se može postupno povećavati s ne više od 1 mg svaka 3 do 4 dana .; Prosječna doza: Istraživanja o korištenju alprazolam za liječenje depresije javljaju u prosjeku učinkovitu dozu od 3 mg dnevno oralno u podijeljenim dozama; Maksimalna doza: Istraživanja o korištenju alprazolam za liječenje depresije su izvijestili da su se 4,5 mg oralno dnevno u podijeljenim dozama kako je maksimalno.

Uobičajena Gerijatrijski doza za anksioznost

Tablete s trenutnim otpuštanjem, oralno za razgradnju tableta, oralnog koncentrata; Početna doza: 0,25 mg peroralno 2 do 3 puta dnevno u starijih ili oslabljenih bolesnika; Ova doza se može postupno povećavati ako je potrebno i tolerira .; Zbog povećane osjetljivosti na benzodiazepina u starijih bolesnika, alprazolam pri dnevnim dozama većim od 2 mg zadovoljava kriterije piva kao lijek koji je potencijalno neprikladan za uporabu u starijih odraslih osoba. Manje doze mogu biti učinkoviti i sigurnije. Ukupno dnevne doze rijetko smije prelaziti preporučene maksimuma.

Uobičajena Gerijatrijski doza za depresiju

Tablete s trenutnim otpuštanjem, oralno za razgradnju tableta, oralnog koncentrata; Početna doza: 0,25 mg peroralno 2 do 3 puta dnevno u starijih ili oslabljenih bolesnika; Ova doza se može postupno povećavati ako je potrebno i tolerira .; Zbog povećane osjetljivosti na benzodiazepina u starijih bolesnika, alprazolam pri dnevnim dozama većim od 2 mg zadovoljava kriterije piva kao lijek koji je potencijalno neprikladan za uporabu u starijih odraslih osoba. Manje doze mogu biti učinkoviti i sigurnije. Ukupno dnevne doze rijetko smije prelaziti preporučene maksimuma.

Uobičajena Gerijatrijski doza za paničnog poremećaja

Tablete s trenutnim otpuštanjem, oralno razgradive tablete; Početna doza: 0,25 mg peroralno 2 do 3 puta dnevno u starijih ili oslabljenih bolesnika; Ova doza se može postupno povećavati ako je potrebno i tolerira .; Tablete s produljenim oslobađanjem; Početna doza: 0,5 mg jednom dnevno po mogućnosti ujutro; Ova doza se može postupno povećavati ako je potrebno i tolerira .; Zbog povećane osjetljivosti na benzodiazepina u starijih bolesnika, alprazolam pri dnevnim dozama većim od 2 mg zadovoljava kriterije piva kao lijek koji je potencijalno neprikladan za uporabu u starijih odraslih osoba. Manje doze mogu biti učinkoviti i sigurnije. Ukupno dnevne doze rijetko smije prelaziti preporučene maksimuma.

Uzimanje ovog lijeka s drugim lijekovima koje će se spava može pogoršati taj učinak. Pitajte svog liječnika prije uzimanja Xanax uz tabletu za spavanje, opojne boli medicine, mišića relaxer, ili lijek za anksioznost, depresija, ili napadajima.

Obavijestite svog liječnika o svim svojim sadašnjim lijekovima i bilo početi ili prestati koristiti, pogotovo

cimetidin

digoksin

Xanax informacije za doziranje

fluvoksamin

nefazodon

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Xanax?

Xanax (alprazolam)

ritonavir ili druge lijekove za liječenje HIV ili AIDS-a; ili

antifungalni lijekovi – flukonazol, vorikonazol.

Ovaj popis nije potpun. Drugi lijekovi mogu komunicirati s alprazolam, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Nije sve moguće interakcije su navedeni u ovom priručnik.

10.03.2016-01-06, 11:48:49.

Trudnoća Kategorija D Pozitivan dokaz rizika

CSA Raspored 4. Neki potencijal za zlouporabu

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Anksioznost Lexapro, cymbalta, alprazolam, atenolol, lorazepama, hidroksizin, escitalopram, Ativan

Panika poremećaj sertralin, Zoloft, Prozac, alprazolam, klonazepam, lorazepam, fluoksetin, Ativan

Depresija trazodon, citalopram, sertralin, Zoloft, Lexapro, cymbalta, Prozac, Wellbutrin