xyntha

Terapijski Klasa: Antihemophilic Agent

Koristi za Xyntha

Hemofilija A, koji se nazivaju i klasična hemofilija, je stanje u kojem tijelo ne proizvodi dovoljno AHF. Ako nemate dovoljno AHF i vi postati povrijeđeni, vaš krvni neće formirati ugrušaka ispravno. Možda se prelijevaju i oštetiti mišiće i zglobove. AHF injekcija za povećanje razine AHF u krvi.

Postoji nekoliko različitih tipova AHF. Izrađeni su iz ljudske krvi ili umjetno procesom umjetan (rekombinantnog). AHF iz ljudske krvi je tretirana i nije vjerojatno da će sadržavati štetne viruse, kao što su hepatitis B, hepatitis C, ili virus humane imunodeficijencije (HIV), virus koji uzrokuje sindrom stečene imunodeficijencije (AIDS). Umjetan AHF proizvodi ne sadrže tih virusa.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost antihemophilic faktor injekcije u djece.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke Hemofil® M u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje Xyntha

Iako primjerene studije o odnosu života na učinke Advate®, Eloctate ™, Kogenate® FS, Novoeight® i Xyntha® nisu izvršene u starijih stanovnika, nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da imaju dobne zdravstvene probleme, koji mogu zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za pacijente koji primaju Advate®, Eloctate ™, Kogenate® FS, Novoeight® i Xyntha®.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke antihemophilic faktor injekcije u gerijatrijskih bolesnika.

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže antihemophilic faktor. To ne može biti specifična za Xyntha. Molimo pročitajte pažljivo.

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vi ili vaše dijete dati ovaj lijek u bolnici ili klinici. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Ovaj lijek se može dati kao kod kuće u bolesnika koji ne trebaju biti u bolnici ili klinici. Ako Vi ili Vaše dijete ne koristi taj lijek kod kuće, liječnik će vas naučiti kako pripremiti i injicirati lijek. Pobrinite se da razumijete sve upute prije davanja za ubrizgavanje inzulina. Vaš doza se može mijenjati ovisno o tome gdje se krvarenje. Nemojte koristiti više lijekova i češće nego što vam liječnik ne kaže da ga koristiti.

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Nisu svi marke su pripravljeni na isti način, a doza može biti različit.

Svaki paket medicine dolazi s uputi o lijeku. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Za pripremu lijeka pomoću 2 boce (ampula) ili spremnike

Za pripremu lijeka korištenjem napunjene dual-komore za štrcaljku (Xyntha®)

Koristite mješavinu u roku od 3 ili 4 sata nakon što se priprema. Ne smije se skladištiti i koristiti kasnije. Ne stavljajte smjesu u hladnjaku.

Nemojte ponovno šprica i igala. Stavi korištene šprice i igle u raspoloživi spremnik otporan na stvaranje rupa, ili raspolagati njima kao režiji svog liječnika.

Razgovarajte sa svojim liječnikom prije putovanja. Trebali bi planirati kako bi dovoljno lijeka za vaše liječenje, kada putuju.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Pravilno korištenje faktora antihemophilic

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Nazovite svog liječnika ili ljekarnika za upute.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

U AHF proizvodi trebaju biti pohranjeni u originalnom kontejneru u hladnjaku. Ne dopustite da paketi zamrznuti. Oni se također mogu držati na sobnoj temperaturi tijekom kratkih vremenskih razdoblja, kao što je 3 do 6 mjeseci. Spremite lijek prema uputama liječnika ili proizvođač branda koji koristite. Zaštitite spremnik od topline i svjetla.

Ako premjestite lijek iz hladnjaka na sobnoj temperaturi, napisati datum kada ste ga uzeti iz hladnjaka na spremniku. Dužina vremena lijek može ostati na sobnoj temperaturi ovisi o marki koju koristite. Ako ste već pohranili lijek na sobnoj temperaturi, ne vratiti u hladnjak. Ako ne koristite lijek u roku preporučene od strane proizvođača, morate uništiti lijek.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas ili vaše dijete provjeriti usko dok primate ovaj lijek kako bi bili sigurni da je ispravno. Krvni testovi mogu biti potrebne.

Mjere opreza tijekom korištenja Xyntha

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne vrste alergijskih reakcija, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima osip, svrbež, promuklost, problema s disanjem, poteškoće s gutanjem, lakomislenost ili vrtoglavicu, ili bilo oticanje svojim rukama, lice, ili usta nakon što primite ovaj lijek.

Preporučuje se da nosite identifikacijsku (ID) karticu ili pismo u kojem se navodi da imate hemofilije A i tip medicine koju koristite. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi kakvu identifikaciju nositi, provjerite sa svojim liječnikom.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako imate bilo kakve simptome parvovirus infekcija: groznica, zimica, pospanost, curenje iz nosa, a nakon toga osip ili bol u zglobovima.

Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bolove ili osjetljivost u gornjem dijelu trbuha, blijede stolice, tamni urin, gubitak apetita, mučnina, neuobičajen umor ili slabost, ili žutim očima ili kožom. To mogu biti simptomi ozbiljnog problema jetre.

Ovaj lijek je napravljen od doniranih ljudske krvi. Neke ljudske krvi proizvodi su prenijeti određene viruse na ljude koji su ih primili, iako je rizik nizak. Ljudska donatori i donirali krv su i testirani na viruse da drže mali rizik prijenosa. Razgovarajte sa svojim liječnikom o ovom riziku, ako su u pitanju.

Čep boce (bočica) sadržava suhu prirodnu gumu (derivat lateksa), koji može uzrokovati alergijske reakcije kod ljudi koji su osjetljivi na lateks. Obavijestite svog liječnika ako imate alergije na lateks prije nego što počnete uzimati ovaj lijek.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Xyntha nuspojave

Xyntha (faktor antihemophilic)

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Hemofilije A desmopressin, transeksamska kiselina, DDAVP, Advate, Cyklokapron, Stimate, Eloctate, NovoSeven, Kogenate, Recombinate, Adynovate, Nuwiq, Humate-P, Alphanate, NovoEight, antihemophilic faktor / von Willebrandov faktor, Monoclate-P, Kogenate FS, Koate -DVI, Obizur, NovoSeven RT

 ili se pridružiti grupi podrške Xyntha za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.