Zantac upotreba, doziranje i nuspojave

Što je Zantac?

Zantac se koristi za liječenje i sprječavanje čireva u želucu i crijevima. Također tretira uvjete u kojima želudac proizvodi previše kiseline, poput sindroma Zollinger-Ellison, Zantac također tretira gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) i druge uvjete u kojima kiselina izrađuje sigurnosnu kopiju iz želuca u jednjak, što uzrokuje žgaravicu.

Zantac se također može koristiti i za druge svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Korištenje Zantac može povećati rizik od razvoja upale pluća. Simptomi upale pluća uključuju bol u prsima, groznica, osjećaj kratkog daha i iskašljavanje zelenu ili žutu sluz. Razgovarajte sa svojim liječnikom o svom specifičnom riziku od razvoja upale pluća.

Važna informacija

Ne koristite Zantac gledaju ako ste alergični na ranitidin.

Pitajte liječnika ili ljekarnika ako je sigurno da se ovaj lijek ako imate bolest bubrega, bolesti jetre, ili porfirije.

Žgaravica je često zbunjeni s prvim simptomima srčanog udara. Potražite hitnu liječničku pomoć ako imate bolove u prsima ili osjećaj težine, bol širi na ruku ili rame, mučnina, znojenje, te općenito lošeg osjećaja.

Zantac granule i šumeće tablete treba otopiti u vodi prije nego što ih. Vaš liječnik može preporučiti antacid kako bi se osloboditi boli. Pažljivo slijedite liječničke upute o vrsti antacid za korištenje, i kada ga koristiti. Izbjegavajte pijenje alkohola. To može povećati rizik od oštećenja na svoj želudac. To može potrajati i do 8 tjedana korištenja Zantac gledaju pred ulkus zacijeli. Za najbolje rezultate, i dalje koristiti lijekove prema uputama. Razgovarajte sa svojim liječnikom ako se simptomi ne poboljšaju nakon 6 tjedana liječenja.

Prije upotrebe Zantac gledaju

Ne koristite Zantac gledaju ako ste alergični na ranitidin.

Žgaravica je često zbunjeni s prvim simptomima srčanog udara. Potražite hitnu liječničku pomoć ako imate bolove u prsima ili osjećaj težine, bol širi na ruku ili rame, mučnina, znojenje, te općenito lošeg osjećaja.

Pitajte liječnika ili ljekarnika ako je sigurno za vas da se Zantac gledaju ako imate

porfirija.

kategorija vlada trudnoća B. Zantac Ne očekuje se da će biti štetan za nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti tijekom liječenja. Ranitidin prelazi u majčino mlijeko. Nemojte uzeti Zantac gledaju bez reći svom liječniku ako dojite bebu.

Vidi također: Trudnoća i dojenje upozorenja (detaljnije)

Korištenje Zantac može povećati rizik od razvoja upale pluća. Simptomi upale pluća uključuju bol u prsima, groznica, osjećaj kratkog daha i iskašljavanje zelenu ili žutu sluz. Razgovarajte sa svojim liječnikom o svom specifičnom riziku od razvoja upale pluća.

Zantac šumeća tableta mogu sadržavati fenilalanin. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije korištenja ovog oblika ranitidin, ako imate fenilketonuriju (PKU).

Uzmi Zantac točno prema uputama na etiketi, ili kako je propisano od strane liječnika. Ne koristiti u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Vaš liječnik može preporučiti antacid kako bi se osloboditi boli. Pažljivo slijedite liječničke upute o vrsti antacid za korištenje, i kada ga koristiti.

Ne lomite, žvakati ili break Zantac šumeće tablete, i ne dopustiti da se rastopiti na vašem jeziku. 25-miligram šumeća tableta mora otopiti u najmanje 1 žličica vode prije gutanja. The150-miligram šumeća tableta treba biti otopljen u 6 do 8 unci vode.

Ostaviti Zantac šumeća tableta u potpunosti otopiti u vodi, a zatim piti cijelu smjesu. Ako se daje ovaj lijek djetetu, možda privući tekuće smjese u kapaljka i isprazniti kapaljka u djetetova usta.

Zantac granule treba miješati s 6 do 8 unci vode prije konzumacije.

Mjera Zantac tekućina s posebnim žlica ili čašica doze za mjerenje, a ne redovna žlica. Ako nemate uređaj doze za mjerenje, upitajte svog ljekarnika za jedan.

To može potrajati i do 8 tjedana prije svoje ulkus zacijeli. Nastavite koristiti lijekove prema uputama i recite svom liječniku ako se simptomi ne poboljšaju nakon 6 tjedana liječenja.

Ovaj lijek može uzrokovati neobične rezultate s određenim medicinskim testovima. Reci bilo liječnika koji vas liječi da koristite Zantac gledaju.

Spremite Zantac gledaju na sobnoj temperaturi, dalje od vlage, topline i svjetlosti.

Uzmite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Kako bih trebao uzeti Zantac gledaju?

Predoziranje Simptomi mogu uključivati ​​nedostatak koordinacije, osjećaj vrtoglavicu ili nesvjesticu.

Izbjegavajte pijenje alkohola. To može povećati rizik od oštećenja na svoj želudac.

Prestanite koristiti Zantac gledaju i dobiti hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije na Zantac: košnica; otežano disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla. Prestanite uzimati Zantac gledaju i nazovite svog liječnika odmah ako imate ozbiljnu nuspojavu, kao što su

bol u prsima, groznica, osjećaj kratkog daha, iskašljavanje zelenu ili žutu sluz

lako modrice ili krvarenje, neobično slabost

brzo ili sporo otkucaja srca

problema s vizijom

groznica, grlobolja, i glavobolje s teškim mjehura, piling, i crveni osip na koži; ili

mučnina, bol u želucu, niska temperatura, gubitak apetita, tamni urin, gline obojene stolice, žutica (žuta boja kože ili očiju).

Manje ozbiljne Zantac nuspojave mogu uključivati

glavobolja (može biti teška)

pospanost, vrtoglavica

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

problemi sa spavanjem (nesanica)

Što se događa ako predozirati?

smanjen seksualni nagon, impotencija, ili poteškoće orgazma; ili

oticanje ili osjetljivost dojki (u muškaraca)

Što treba izbjegavati?

mučnina, povraćanje, bol u trbuhu; ili

proljev ili zatvor.

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Zantac nuspojave

Prije uzimanja Zantac gledaju, obavijestite svog liječnika ako uzimate triazolam (Halcion). Vi svibanj ne biti u mogućnosti koristiti Zantac gledaju, ili ste svibanj potreba prilagodbe doziranja ili posebne testove tijekom liječenja.

Postoji svibanj biti drugih lijekova koji mogu biti u interakciji s Zantac. Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje koristite. To uključuje recept, over-the-counter, vitamina i biljnih proizvoda. Nemojte započeti novi lijek bez reći svom liječniku.

7.01.07 / 01/2010 11:08:44.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

GERB omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Erozivnog ezofagitisa omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Čir na dvanaestercu omeprazol, pantoprazol, ranitidin, Prilosec, Protonix, famotidine

Zollinger-omeprazol, pantoprazol, Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Zantac gledaju?

Zantac (ranitidin)