zatezanje kože trbuha: najviše estetske kirurgije komplikacije

Robert Preidt

HealthDay Reporter

Srijeda, 4 studeni, 2015 (HealthDay) – zatezanje kože trbuha jer više velikih komplikacija nego druge vrste estetske kirurgije, izvijestili su istraživači.

Rizik je još veći kod pacijenata koji imaju trbuščić zamotati (Abdominoplastika) u kombinaciji s drugim vrstama estetske kirurgije, u skladu s novim spoznajama.

“Iako je ukupna učestalost velikih komplikacija je niska, takve komplikacije mogu ostaviti potencijalno razarajući kozmetički rezultat i predstavlja značajan financijski teret na pacijenta i kirurga,” navode autori studije napisao.

Za potrebe studije, istraživači su analizirali podatke od 2008. do 2013. godine iz programa osiguranja koji pokriva estetske kirurgije komplikacije.

Glavna komplikacija je došlo u 4 posto abdominoplastika, u usporedbi s 1,4 posto drugih vrsta estetske kirurgije, pokazala je studija. Najčešće glavne komplikacije su hematomi (nakupina krvi izvan krvnih žila), infekcije, krvni ugrušci i problemi s plućima vezane.

Rizik od većih komplikacija bila je 50 posto veća kod bolesnika imala druge kozmetičke postupke u isto vrijeme kao trbuščić zamotati. Oni koji su bili muškarci, pretilo ili u dobi od 55 ili više godina su također na povećan rizik, rezultati su pokazali.

Rizik je bio manji ako trbuščić zamotati je izvedena u uredu-based kirurškog apartmanu, a ne u bolnici ili kirurškog mjesta, navodi se u studiji u časopisu studeni časopisa plastične i rekonstruktivne kirurgije.

“Kirurzi često upućuju bolesnika s glavnim bolesti – kao što su bolesti srca – u bolnicama, što može biti odgovoran za ovaj promatrane trend u komplikacija”, rekao je autor studije dr Julian Winocour u izdanju časopisa vijesti. Winocour je plastična i rekonstruktivna kirurgija stanovnik na Vanderbilt University Medical Center u Nashvilleu.

Trbuščić zamotati je šesti najčešći kozmetički postupak izvodi u SAD-u, s više od 117.000 učinjeno u 2014. godini, navodi se u društvo plastičnih kirurga.

IZVOR: plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju, vijesti, 29. listopada 2015

Izvrsno! Tu su uvijek nove savjete koje mogu učiniti vašu kožu izgledati bolje.

Uzmite kožu želite s našim osobnim kože procjenitelja.

Pogledajte ako je to dobro za vas, a ako je to sigurno učiniti kod kuće.

Činjenice o nonsurgical postupaka.

Što koristiti i gdje ga koristiti.

Pilinga, dermoabrazije lasera. Što je najbolje za vašu kožu?

Nađi opcija za mlađi izgled vrata.

Istina o tome što pomaže, a što ne.