žene zdravlje: testovi, screening, dijeta i zdravstvene savjete

Ženske Zdravlje Trendovi

“Ako ste bili na oralnih kontraceptiva, kao što ste dobili stariji svibanj ištanje to uzeti u obzir prebacivanje na IUD ili drugi način, zbog kardiovaskularnih faktora rizika”, kaže Jo Ann Manson, šef odjela preventivne medicine na Boston Brigham and Women-a Bolnica. kontracepcijske pilule mogu povećati rizik kod nekih žena od bolesti srca.

Jedan dan, to je rođenje contro; sljedeći, vruće trepće. Dobro došli u midlife. Razgovarajte sa svojim liječnikom usluga prije menopauze simptomi kick i raspravljati o tome što biste mogli učiniti kako bi smanjili nelagodu. “Ako imate umjerene do teške simptome menopauze i nizak rizik za rak dojke i srčanih bolesti, kratkotrajna hormonska terapija (HRT) može biti prava stvar za vas”, kaže Manson.

Ako još niste počeli praćenje vaše zdravlje kostiju, a vi se kreće u menopauzi je kritično vrijeme za žene da ga čuvaju i odbiti osteoporoze. Ako ne dobivaju dovoljno mliječnih proizvoda u prehrani, uzeti dva puta dnevno dodatak s kalcijem i vitaminom D. Vitamin D je ključ koji otključava kalcij tako da vaše tijelo može koristiti. Pitajte svog liječnika da li treba imati skeniranje gustoće kosti na zaslonu za rano osteoporoze.

Pobrinite se da dobijete redovite mamografije s početkom u 40 godina – te bi trebao imati razgovor s liječnikom o tome kada za početak, jer stručnjaci se ne slažu, dijabetes screening s početkom u 45 i kolonoskopiju u dobi od 50 (ranije ako ste na visoki rizik). Također, zbog bolesti štitnjače je čest kod starijih žena, pitajte svog liječnika da li biste trebali uzeti u obzir projekciju štitnjače. PAPA test, prsni ispit, a ispit dojke treba biti učinjeno godišnje.

SOURC; JoAnn Manson, glavni, podjela preventivne medicine, Brigham i Women Hospital, Boston.