Zovirax (aciklovir) koristi, doziranje, nuspojave

Što je Zovirax?

Zovirax se koristi za liječenje infekcija uzrokovanih herpes virusima, kao što je genitalni herpes, hladno čireve, crvenilo i vodenih kozica.

Zovirax se također mogu koristiti u svrhe koje nisu navedene u ovom priručnik.

Uzmi Zovirax za cijelu duljinu vremena propisanog od strane liječnika. Vaši simptomi se mogu dobiti bolje prije nego je infekcija potpuno se tretira.

Važna informacija

Liječenje s Zovirax treba započeti što je prije moguće nakon prve pojave simptoma (kao što su trnci, žarenje, žuljeva).

Herpes infekcije su zarazni i da mogu zaraziti druge ljude, čak i dok se liječite Zovirax. Izbjegavajte ostavljajući zaraženih područja dolaze u kontakt s drugim ljudima. Izbjegavajte dodirivanje zaraženu površinu, a zatim dodiruje oči. Perite ruke često kako bi se spriječilo donošenje infekciju na druge.

Vi ne bi trebali uzeti Zovirax ako ste alergični na aciklovir ili valaciklovir (valtrex).

Da bi bili sigurni Zovirax je sigurno za vas, obavijestite svog liječnika ako imate

Prije uzimanja ovog lijeka

bolest bubrega; ili

slabi imunološki sustav (uzrokovana bolešću ili primjenom određenih lijekova).

kategorija vlada trudnoća B. Zovirax ne očekuje da će naškoditi nerođeno dijete. Obavijestite svog liječnika ako ste trudni ili namjeravate zatrudnjeti tijekom liječenja.

Vidi također: Trudnoća i dojenje upozorenja (detaljnije)

Herpes se može prenijeti na svoje dijete tijekom poroda, ako imate genitalne lezije kad se rodi beba. Ako imate genitalni herpes, to je vrlo važno kako bi se spriječilo herpes lezije tijekom trudnoće. Uzmi svoje lijekove kako je propisano kako najbolje kontrolirati svoj infekcije.

Aciklovir prelazi u majčino mlijeko i može naškoditi dojenče. Nemojte uzimati ovaj lijek bez reći svom liječniku ako dojite bebu.

Uzmi Zovirax točno onako kako je propisano za vas. Slijedite sve upute na Vašem recept etiketi. Nemojte uzimati ovaj lijek u većim ili manjim količinama ili dulje nego što je preporučeno.

Liječenje s Zovirax treba započeti što je prije moguće nakon prve pojave simptoma (kao što su trnci, žarenje, žuljeva).

Protresite oralne suspenzije (tekućina) i prije nego li izmjeriti dozu. Mjera tekući lijek s doziranje šprice, kao ni s posebnom žlicom doze za mjerenje ili medicine kupa. Ako nemate uređaj doze za mjerenje, upitajte svog ljekarnika za jedan.

Recite svom liječniku ako imate bilo kakve promjene u težini. Zovirax doze se temelje na težini (pogotovo kod djece i mladih), a sve promjene mogu utjecati na dozu.

Pijte puno vode dok uzimate Zovirax zadržati svoje bubrege raditi ispravno.

Koristite ovaj lijek za punu propisanom vremenskom periodu. Vaši simptomi se mogu poboljšati prije nego što se infekcija potpuno se tretira. Zovirax neće liječenje virusnih infekcija kao što je gripa ili prehlada.

Lezije uzrokovane herpes virusima treba održavati što je čist i suh moguće. Nošenje široku odjeću može pomoći u sprečavanju iritacije lezija.

Čuvati na sobnoj temperaturi, dalje od vlage i topline.

Uzmite propuštenu dozu čim se sjetite. Preskočite propuštenu dozu ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu. Ne uzimajte dodatni lijek kako bi se propuštenu dozu.

Predoziranje Simptomi mogu uključivati ​​agitaciju, napadaj (konvulzija) ili gubitak svijesti.

Herpes infekcije su zarazni i da mogu zaraziti druge ljude, čak i dok se liječite Zovirax. Izbjegavajte ostavljajući zaraženih područja dolaze u kontakt s drugim ljudima. Izbjegavajte dodirivanje zaraženu površinu, a zatim dodiruje oči. Perite ruke često kako bi se spriječilo donošenje infekciju na druge.

Kako bih trebao uzeti Zovirax?

Uzimanje ovog lijeka neće spriječiti donošenje genitalni herpes na svoj seksualni partner. Izbjegavajte spolne odnose dok imate aktivne lezije ili prve simptome izbijanja. Genitalni herpes može i dalje biti zarazno preko “virusno aktiviranje” na svojoj koži, čak i ako nemaju simptome.

Nabavite hitnu liječničku pomoć ako imate bilo koji od ovih znakova alergijske reakcije na Zovirax: košnica; teško disanje; oticanje lica, usana, jezika ili grla.

Nazovite svog liječnika odmah ako imate

lako modrice ili krvarenje, ljubičasta ili crvena označavanje točke pod kožu; ili

znaci bubrega problem – malo ili bez mokrenja; bolno ili otežano mokrenje; oticanje u nogama ili gležnjeva; Umor ili kratkog daha.

Česte Zovirax nuspojave mogu uključivati

mučnina, povraćanje

proljev

Općenito bolestan osjećaj

glavobolja; ili

Ovo nije potpun popis nuspojava i drugi se mogu pojaviti. Nazovite svog liječnika za liječnički savjet o nuspojavama. Možete prijaviti nuspojave na vlasti na državnoj-1088.

Zovirax može naškoditi bubrega. Ovaj učinak se povećava kada se također koristiti neke druge lijekove, uključujući: probenecid, antivirusna sredstva, kemoterapijom, ubrizgava antibiotika, lijekova za poremećaje crijeva, lijekova za prevenciju odbacivanja transplantiranih organa, za injiciranje lijekova osteoporoze, i bol uslijed artritisa lijekova (uključujući aspirin, Tylenol , advil i aleve).

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Drugi lijekovi mogu komunicirati sa aciklovir, uključujući i recept i nad-the-counter lijekovi, vitamini i biljnih proizvoda. Recite svakoj od svojih zdravstvenih usluga o svim lijekovima koje koristite sada i bilo kojeg lijeka li pokrenuti ili zaustaviti korištenjem.

Što se događa ako predozirati?

5.07.2014-07-14, 10:52:21

Što treba izbjegavati tijekom uzimanja Zovirax?

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na vlasti

Zovirax nuspojave

Ramsay Hunt sindrom prednizon, aciklovir, Valtrex, valaciklovir, Deltasone, Sterapred, Sterapred DS, Prednicot

Za koju drugu vrstu droge će utjecati Zovirax?

Zovirax (aciklovir)